Jun 11, 2018

norelem återuppfinner bock- och länkhjulet i ledande utförande


För att minska sannolikheten för oväntade elektrostatiska urladdningar vid transport av gods har norelem UK utökat sitt omfattande sortiment av bock- och länkhjul med elektriskt ledande versioner.


Vid transport av utrustning innebär förekomst av elektrostatiska laddningar risk för flera problem, inklusive utrustnings- och personskador. I vissa fall, där det finns risk för explosion, kan elektrostatiska laddningar ha förödande konsekvenser och bör undvikas till varje pris. Trots att komponenterna har en maximal ohmsk resistans på 104  Ω, bör de ändå kontrolleras med jämna mellanrum med avseende på smuts och andra föremål som kan försämra de ledande egenskaperna.


Våra bock- och länkhjul lämpar sig för användning i vagntillämpningar inom ett antal sektorer såsom bil-, läkemedels-, elektronik- och halvledarbranschen, och ger skydd mot de elektrostatiska urladdningar som kan genereras när varor transporteras.

norelems sortiment av bockhjul omfattar utrustningshjul samt bockhjul av stålplåt i både standardutförande och tungt utförande. Alla hjul är utrustade med bromsfunktion och har en total belastningsförmåga på mellan 30 och 160 kg, beroende på modell. Designen har också en gul punkt mellan slitbanan och hjulet vilket indikerar att komponenterna är lämpliga för att leda elektricitet. Hjulen har också en högkvalitativ grå termoplastisk slitbana av elastomergummi som inte ger några märken på golv. Hjulen finns i en rad standardstorlekar, med diametrar från 50 till 200 mm.

– Statisk elektricitet i vagntillämpningar kan utgöra ett problem, vilket betyder att det finns en verklig efterfrågan på lösningar som minskar eller eliminerar förekomsten. Vi är stolta över att leverera lösningar som tar itu med våra kunders tekniska utmaningar och att vårt sortiment nu även omfattar elektriskt ledande länk- och bockhjul, något som ytterligare stärker vår position som huvudleverantör av standardkomponenter, säger Marcus Schneck, VD för norelem.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT