Foto: Pixabay.

Feb 28, 2019

NKT stänger fabriken i sommar


Efter varslet meddelar företaget att man kommer att stänga fabriken under fyra veckor för att spara pengar.

Det innebär även att de hundratalet sommarvikarier som NKT brukar ta in, inte kan tas emot, skriver Blekings läns tidning enligt Sydöstran.

Kabeltillverkaren NKT i Karlskrona varslade tidigare i februari 70 personer om uppsägning. Detta på grund av en vikande orderingång under fjolåret.

Nu står det klart att fabriken stänger under fyra veckor i sommar.

– Det är ett sätt att spara kostnader och vi har också lagt ett varsel om uppsägningar som du vet. Vi har haft en låg beläggning i år. Men att fabriken stängs under en period kommer inte att påverka några av våra pågående projekt, säger Carina Lindberg, informationsansvarig på NKT till Blekinge läns tidning.

NKTLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  12