Foto: Pixabay.

Feb 28, 2019

NKT stänger fabriken i sommar


Efter varslet meddelar företaget att man kommer att stänga fabriken under fyra veckor för att spara pengar.

Det innebär även att de hundratalet sommarvikarier som NKT brukar ta in, inte kan tas emot, skriver Blekings läns tidning enligt Sydöstran.

Kabeltillverkaren NKT i Karlskrona varslade tidigare i februari 70 personer om uppsägning. Detta på grund av en vikande orderingång under fjolåret.

Nu står det klart att fabriken stänger under fyra veckor i sommar.

– Det är ett sätt att spara kostnader och vi har också lagt ett varsel om uppsägningar som du vet. Vi har haft en låg beläggning i år. Men att fabriken stängs under en period kommer inte att påverka några av våra pågående projekt, säger Carina Lindberg, informationsansvarig på NKT till Blekinge läns tidning.

NKT • Oct 15, 2019

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  Reportage När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  274
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  274
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  14