XC90 Ambulance. Foto: Nilsson Special Vehicles

XC90 Ambulance. Foto: Nilsson Special Vehicles.

May 17, 2021

Nilsson Special Vehicles får kontrakt på 16 ambulanser


Ordervärde 28 miljoner.

Nilsson Special Vehicles har tilldelats ramavtal som leverantör för ambulanser till Region Sörmland. Upphandlingskontraktet kommer att tecknas på fyra år vilket uppskattas omfatta 16 personbilsambulanser. Denna tilldelning beräknas vara värd cirka 28 milj SEK under en fyraårsperiod. Från det att den upphandlande myndigheten meddelat tilldelningsbeslut inträder en avtalsspärr på 10 dagar då myndigheten inte får teckna några avtal.

CEO Fredrik Nilsson kommenterar:

-Vi är glada och stolta att återigen tilldelas avtal med en av våra trogna kunder och tackar Region Sörmland för att välja vår Nilssonambulans, byggd av människor för människor, baserad på Volvo XC90 och konstruerad för säkra och hållbara akutförflyttningar.

XC90 Ambulance. Foto: Nilsson.

Historien bakom Nilsson började 1945 då Yngve Nilsson Karosserifabrik grundades. Nilsson är idag en av Sveriges största aktörer för specialanpassade fordon. Bolaget producerar och säljer limousiner, ambulanser och begravningsbilar. Kunderna finns framförallt i Europa där de största marknaderna är Skandinavien och England. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117