Foto: NHK.

Sep 25, 2018

NHK förvärvar finska Scantarp


Utökar företagsgruppen och blir störst i Europa.

NHK Holding AB, ägaren av Norrlands Hall & Kapell AB fortsätter sin tillväxtstrategi genom att skapa NHK Group AB vilken kommer att bli ägare av Norrlands Hall & Kapell AB och Oy Scantarp AB (Finland).

Denna företagsgrupp kommer att bli den ledande producenten av halldukar och övriga produkter inom området i norra Europa.

-Vi välkomnar Scantarp till NHK Group, som efter förvärvet kommer att ha cirka 150 anställda och en omsättning på omkring 300 milj. SEK. Vi skall fortsätta att vara den bästa och konkurrenskraftiga leverantören på marknaden genom att lägga fokus på kvalité och kundvård. Genom att Scantarp nu ingår i NHK Group så får vi möjlighet att investera i ny teknologi och kommer även kunna ta oss an större uppgifter i framtiden, berättar VD Niklas Nordlund, VD NHK Group.

-Genom detta kommer NHK Group AB att bli den största och bästa producenten i norra Europa och skapa nya förutsättningar för sina kunder, anställda, leverantörer och övriga intressenter. Det kommer att bli mycket bra för alla inblandade, tillägger Heikki Kotala VD i Oy Scantarp AB.

Titta in hos Scantarp i Kupio:

NHK har täckt och skyddat utrustning och tillgångar sedan 1997. På 20 år har bolaget utveklats till en av Europas modernaste tillverkningsanläggningar för produktion av PVC-produkter och storformatsprint.

Anläggningen i Timrå har under senare år nära nog fördubblat ytan vilket innebär att man kan arbeta med de allra största formaten. Verksamheten är fördelad mellan främst fyra områden – produktion, montage, byggnation och reklam. 

Under 2018 förvärvades Berg Kapell i Umeå som grundades 1977 av Berg J O - ett företag med tillverkning av inredningar till Volvo Lastvagnars lastbilshytter.

Berg Kapell är det företag som stått för utveckling när det gäller kapellösningar till lastbilar och släpvagnar. Rullkapellet togs fram på 80-talet och sedan skapades kapellskåpet 1990. Båda produkterna blev succe och säljs över hela Norden. Med åren har Berg Kapell breddat sitt tillverkningssortiment och kan nu erbjuda en mängd olika produkter.

NHK  • Apr 24, 2019

    Svensk basindustri halkar efter

    Nyheter Svensk basindustri har inte tillräckligt bra förutsättningar jämfört med konkurrentländerna. En rad faktorer gör att Sverige halkar efter.
    35
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT