Nevs Stefan Tilk

Stefan Tilk. Foto: Nevs.

Dec 10, 2019

NEVS pratar hållbara transporter på DI:s stora Mobilitetsdag


För att nå klimatmålen och lösa framtidens mobilitet krävs ny teknik, omfattande åtgärder i stadsmiljöer och samarbeten. Den 10 december deltar NEVS vice vd Stefan Tilk på Stora Mobilitetsdagen i Stockholm.

 

Det syns en tydlig omställning till eldrivna fordon och nu väntar nästa mobilitetsrevolution där den privatägda bilen och dess framtid utmanas. Behovet av att resa kvarstår och parallellt med omställningen till eldrift skapas nu nya sätt att förflytta människor och gods – MaaS-tjänster (Mobility as a Service) och självkörande bilar.

Digitaliseringen och uppkopplade fordon möjliggör nya lösningar och erbjudanden från bilsektorn. Det faktum att det i dag finns fler än en miljard personbilar i världen, och att fordonsflottan orsakar mer än hälften av de hälso- och miljöfarliga utsläpp som sprids i luften vi andas, driver utvecklingen mot delningsplattformar där NEVS är en föregångare.

Självkörande nollutsläppsbilar och delningstjänster sparar miljö, tid och pengar

NEVS går före och utvecklar morgondagens mobilitetslösningar redan i dag. Med tekniker för självkörande fordon och flottor kan städer erbjudas möjligheten att lösa upp knutar och minska trafiken på gatorna. Utsläppen kan reduceras till ett minimum och själva resandet blir mer effektivt och ger utrymme för människor att göra annat än att styra fordonet.

Redan vid CES-mässan Shanghai 2017 presenterade NEVS en första prototyp av ” inMotion-bilen” för att visa sin syn på en självkörande bil som lätt kan anpassas efter olika typer av användare; affärsresor, privata resor, vänner som reser tillsammans etc.

Mobility made easy

I NEVS kommande erbjudande för MaaS (Mobility as a Service) erbjuds flexibla lösningar med anpassade tillval, enkelt och lokalt med bokning och betalning i en app. Valfrihet och nytta avseende såväl kostnad som tillgänglighet och säkerhet är styrande, och responsen från pågående piloter är översvallande.

Lyssna till Stefan TIlk på Stora Mobilitetsdagen den 10 December och följ oss här och i sociala medier för att ta del av det senaste från Stora Mobilitetsdagen och från NEVS! 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT