Nevs Protean Electric

Nevs förvärvar Protean Electric. Foto: Nevs.

Jun 4, 2019

Nevs förvärvar hjulmotorföretag


Bolaget, som kommer fortsätta drivas självständigt, utgör en viktig del i bygget av en stor aktör inom elfordonsmarknaden.

Elbilstillverkaren NEVS förvärvar brittiska Protean Electric som utvecklar hjulmotorer till elbilar.

Förvärvet är en del av Nevs ägares, Evergrands, strategi att bli en viktig aktör inom den globala elfordonsindustrin och banar väg för att NEVS ska kunna använda Protean Electrics elektriska drivteknik, ProteanDrive, i sina framtida produkter.

Protean Electric är en världsledande utvecklare av hjulmotorer och framtidens framdrivningssystem, grundat 2008. Den patenterade ProteanDrive-teknologin med högt vridmoment kombinerar en direktdriven elmotor och kraftelektronik som kan användas på en rad olika plattformar, såsom personbilar, lätta nyttofordon och mobilitetsfordon för städer.

Stefan Tilk, VD för NEVS säger:

-Protean Electric är ett spännande företag med en mycket konkurrenskraftig teknik. Jag är säker på att detta förvärv kommer att leda till många fördelar för både NEVS och Protean Electric, säger Nevs vd Stefan Tilk.

-Det här nya avtalet kommer att göra det möjligt för Protean Electric att uppfylla sin globala potential och att göra det snabbare, säger KY Chan, vd för Protean Electric.

Protean Electric fortsätter att fungera som ett självständigt företag inom Evergrande-paraplyet.

NEVS är en svensk elfordonstillverkare i Trollhättan. I januari 2019 förvärvade Evergrande Health en (51%) kontrollerande andel i NEVS. 
 • Sep 23, 2019

  Volvo och Högskolan utbildar framtidens ledare

  Arbetsliv Sedan 2017 samarbetar Volvo med Högskolan i Skövde kring en uppdragsutbildning för att vidareutbilda ledare och i våras avslutade de första Volvostudenterna sina studier. 
  9
 • Sep 23, 2019

  "Nej till ett no-deal Brexit"

  Nyheter Europas ledande fordonsrepresentanter varnar nu i ett gemensamt uttalande för katastrofala konsekvenser av en "no deal" Brexit.
  395
 • Sep 23, 2019

  Hammerglass expanderar

  Nyheter Etablerar dotterbolag och rekryterar. Plockar affärsansvarig från Thyssenkrupp.
  98
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Gemek Reportage

  Verkstadstrion startar eget

  Med automation och robotlösningar som huvudinriktning startar de om verkstaden i Ljusdal och jobben har redan börjat redan trilla in.
  518