Nevs Protean Electric

Nevs förvärvar Protean Electric. Foto: Nevs.

Jun 4, 2019

Nevs förvärvar hjulmotorföretag


Bolaget, som kommer fortsätta drivas självständigt, utgör en viktig del i bygget av en stor aktör inom elfordonsmarknaden.

Elbilstillverkaren NEVS förvärvar brittiska Protean Electric som utvecklar hjulmotorer till elbilar.

Förvärvet är en del av Nevs ägares, Evergrands, strategi att bli en viktig aktör inom den globala elfordonsindustrin och banar väg för att NEVS ska kunna använda Protean Electrics elektriska drivteknik, ProteanDrive, i sina framtida produkter.

Protean Electric är en världsledande utvecklare av hjulmotorer och framtidens framdrivningssystem, grundat 2008. Den patenterade ProteanDrive-teknologin med högt vridmoment kombinerar en direktdriven elmotor och kraftelektronik som kan användas på en rad olika plattformar, såsom personbilar, lätta nyttofordon och mobilitetsfordon för städer.

Stefan Tilk, VD för NEVS säger:

-Protean Electric är ett spännande företag med en mycket konkurrenskraftig teknik. Jag är säker på att detta förvärv kommer att leda till många fördelar för både NEVS och Protean Electric, säger Nevs vd Stefan Tilk.

-Det här nya avtalet kommer att göra det möjligt för Protean Electric att uppfylla sin globala potential och att göra det snabbare, säger KY Chan, vd för Protean Electric.

Protean Electric fortsätter att fungera som ett självständigt företag inom Evergrande-paraplyet.

NEVS är en svensk elfordonstillverkare i Trollhättan. I januari 2019 förvärvade Evergrande Health en (51%) kontrollerande andel i NEVS. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  12