Aug 15, 2016

Nedåt för Orio


Dock positiv försäljningsutveckling inom Saab-segmentet.

Orio AB redovisar för perioden januari-juni 2016 ett rörelseresultat på 18 Mkr (42).Nettoomsättningen för perioden uppgick till 429 Mkr (484), en minskning med 11 procent jämfört med motsvarande period föregående år.

 • För andra kvartalet 2016 var omsättningen 220 MSEK (233), en minskning med 6 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Rörelseresultatet för kvartalet uppgick till 13 MSEK (17).
 • Andra kvartalet 2016 har varit ett bra kvartal för koncernen om vi ser till försäljningsutvecklingen i Saab-segmentet. I Storbritannien har nettoomsättningen ökat jämfört med motsvarande kvartal 2015 och på våra andra huvudmarknader, Amerika och Norden har vi förbättrat vår position i marknaden, säger Jonas Tegström, vd i Orio AB.
 • Vi fortsätter också att bredda vår produktportfölj och har under kvartalet påbörjat en lansering av Orio Parts, vårt sortiment av service- och slitagedelar till 26 bilmärken, som kommer att göras tillgängligt på flera marknader under året, säger Jonas Tegström.
 • Kassaflödet från den löpande verksamheten var under kvartalet 32 MSEK (13), vilket till stor del beror på ett förbättrat rörelsekapital.

Toppbild: Jonas Tegström, vd för Orio. Foto: Orio AB.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Dubbelt slipar bättre

  Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
  9