Många svenskar äger fastigheter utomlands. Foto: Svenska Mässan.

Jul 16, 2019

Närmare hälften av svenskarna vill bo utomlands som pensionärer


Stor undersökning genomförd av Novus på uppdrag av pensionsbolaget Movestic.

Många svenskar reser utomlands när det blir kallare här i Sverige. Drömmen är att bosätta sig delar av året på varmare breddgrader, det visar en undersökning gjord på uppdrag av pensionsbolaget Movestic. 

Närmare hälften, 46 procent, av de svenskar som ännu inte gått i pension vill bosätta sig utomlands delar av året eller hela året när de slutar att arbeta. Det visar en undersökning genomförd av Novus på uppdrag av pensionsbolaget Movestic.

Undersökningen är gjord i åldersgruppen 20-67 år som fått svara på frågan ”Vill du bosätta dig utomlands hela eller delar av året när du blir pensionär?” Den grupp som mest drömmer om att bo utomlands är åldersgruppen 45–54 år där över hälften (53 procent) helt eller delvis vill bosätta sig utomlands, men även i den yngsta åldersgruppen, 20-29 år har redan nu fyra av tio (41 procent) tankar på att flytta utomlands som pensionärer. De flesta vill bo utomlands delar av året, en av 20 vill lämna Sverige helt och bo utomlands hela året.

Intresset för att bosätta sig utomlands skiljer sig något mellan olika delar av landet. De som idag bor i södra Sverige är mer intresserade av att flytta utomlands (57 procent) än de som bor i norr (38 procent).

- Undersökningen visar att många skulle vilja bosätta sig utomlands, inte bara resa, när de blir pensionärer. Det är lätt idag att ta med sig sin allmänna pension och sin tjänstepension utomlands och det är därför inte omöjligt att vi framöver kommer att se allt fler som förverkligar sina drömmar, säger Helena Olsson, kommunikationschef, Movestic.

Information om vad som gäller om du vill gå i pension utomlands finns på Pensionsmyndighetens hemsida.
  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  174
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ökad rörlighet och minskat slitage

  Påklädnaden säljs i ett grundutförande vilket innebär att slangpaketet som fästs vid roboten är tomt, med möjlighet att beställa kablage för luft, I/O och annan kommunikation separat.
  4