Foto: Pixabay.

Dec 19, 2018

Munters vd får lämna


Rekryteringen av ny vd inleds omedelbart.


Styrelsen för Munters Group AB och John Peter Leesi har kommit överens om att John Peter Leesi idag kommer att lämna sin roll som koncernchef och VD. Rekryteringen av en ny VD kommer att starta omedelbart. Styrelsen har beslutat att utse den nyvalda styrelseledamoten Johan Ek som tillförordnad VD och koncernchef under en övergångsperiod. 

-Munters har inte presterat enligt förväntan under det senaste året och vår målsättning är att genom ett nytt ledarskap styra bolaget i rätt riktning igen. Styrelsen upplever att det finns ett behov av ett ökat fokus på affärsmannaskap och att leverera förbättrade resultat. Styrelsen vidhåller sin övertygelse om Munters långsiktiga potential, säger Magnus Lindquist, styrelseordförande i Munters. 

-Johan Ek är en stark ledare med industriell erfarenhet av förändringsprogram vilket är mycket väl förenligt med Munters befintliga behov. Genom att förenkla de interna processerna och lägga fokus på effektivitet och resultat inom alla affärsområden, kommer vi att få möjlighet att accelerera vår tillväxt och värdeskapande framöver, fortsätter Magnus Lindquist.

Johan Ek, född 1968, har omfattande erfarenhet av liknande ledningspositioner och styrelsearbete. Han är för närvarande styrelsemedlem i Handicare, samt styrelseordförande för Sunrise Medicals styrelse. Tidigare erfarenhet inkluderar tillförordnad VD för Saferoad Group, Handicare och Sunrise Medical. Han har också varit koncernchef och VD för Relacom samt koncernchef för Powerwave Technologies Inc. 

-Jag ser fram emot att axla rollen som tillförordnad VD för Munters, med sitt starka arv och spännande tillväxtmöjligheter. Min främsta prioritet kommer vara att tillsammans med styrelse och ledning arbeta för att förbättra våra resultat. Vi kommer att behöva stärka kundnyttan, öka ansvaret för att säkerställa resultat i varje affärsområde, samt förtydliga och förenkla organisationsstrukturen, säger Johan Ek. 

-Nordic Capital vill tacka John Peter Leesi för hans värdefulla bidrag till Munters under hans ledarskap. Munters har fördubblat sin storlek och tagit en ledande global marknadsposition. Nu är det dags att möta de utmaningar som ligger framför oss och ta nästa steg med ett nytt ledarskap. Detta VD-byte har initierats av styrelsen och är ett ytterligare steg i dess nuvarande agenda för att förbättra tillväxten och öka lönsamheten genom att leverera resultat och värde för Munters kunder, säger Kristoffer Melinder, Managing Partner Nordic Capital. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT