Munters Peter Gisel-Ekdal

Peter Gisel-Ekdal. Foto: Munters.

Oct 11, 2019

Munters utser ny affärsområdeschef


Han ska leda AirTech som är Munters största affärsområde.

Peter Gisel-Ekdahl har utsetts till President för affärsområdet AirTech från och med 1 november 2019.

Peter Gisel-Ekdahl har varit President för Munters affärsområde FoodTech under de senaste 12 åren och har varit medlem av koncernledningen sedan 2011. FoodTech har under de senaste åren gjort en viktig strategisk resa för att utveckla ett tydligt kunderbjudande både vad gäller ledande produkter och nya digitala IoT lösningar. Detta har skapat ett ökat kundvärde och en stark plattform för framtiden.

– Peter Gisel-Ekdahl har tillsammans med sitt team, framgångsrikt styrt FoodTech-organisationen mot ökat kundfokus och värdeskapande. Jag är glad att meddela att Peter nu kommer att leda AirTech som är Munters största affärsområde. Han kommer att bidra med sin omfattande erfarenhet och kunskap från koncernen och sätta fokus på innovation och vårt kunderbjudande, säger Klas Forsström, VD och koncernchef Munters Group.

– Jag är entusiastisk över möjligheten att leda AirTech och jag ser fram emot att utveckla den strategiska riktningen med affärsområdet. Jag kommer att spendera mycket tid och kraft med de anställda för att leda vägen framåt, säger Peter Gisel-Ekdahl, President affärsområde FoodTech.

Peter Lindquist som idag är Interim President för affärsområdet AirTech kommer att fortsätta i interimsroller som President för området Mist Elimination och senior, strategisk rådgivare, Vice President för affärsområdet AirTech.

Johan Ekeström, som nu är Vice President Finance för FoodTech, har utsetts till Interim President för FoodTech från och med den 1 november.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT