Foto: Munters.

Dec 14, 2018

Munters tar stor affär i Kina


Affären omfattar klimatlösningar för tre produktionsanläggningar till ett sammanlagt värde om 120 miljoner.

Munters Group (MTRS) har tecknat tre betydande ordrar från en ledande aktör inom fordons- och elektronikindustrin i Kina avseende Litiumbatteri-produktion. 

Munters kommer att leverera en klimatlösning med låg luftfuktighet för kundens litiumbatteriproduktion. Ordervärdet uppskattas totalt till cirka 120 MSEK, beroende på de slutliga utrustningsvalen för varje produktionsanläggning. Projektets omfattar Munters GREENDRY-system som erbjuds i olika storlekar och konfigurationer för att passa kundens olika produktionsbehov.  Lösningen innehåller Munters Green PowerPurge ™ -teknologi i kombination med GREENDRY-systemet, som tillsammans ger energieffektivt låg luftfuktighet. Munters Green PowerPurge™-teknologi möjliggör energibesparingar på upp till 45% jämfört med andra klimatlösningar på marknaden.

"Vi är stolta över att ha vunnit våra största ordrar inom litiumbatteri-marknaden. Munters ambition är att kunna erbjuda anpassade och energieffektiva klimatlösningar som passar kundens olika produktionsbehov bäst, baserat på de olika tekniska lösningar som Munters utvecklat genom åren”, säger Scott Haynes, Chef för affärsområde Air Treatment.

"Det är väldigt spännande att som ett innovativt företag inom klimatlösnings-industrin att få arbeta med andra innovativa företag i Kina. Det är ett priviegium att få vara en del av detta projekt och omställningen mot hållbara transporter genom våra klimatlösningar för Litiumbatteri-produktion för att möta den stora efterfrågan på elektrifierade fordon i Kina”, säger Wolf Frank, Chef för Munters i Kina.

Leverans av klimatlösningarna förväntas ske under första halvåret 2019.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT