pia brantgärde linder

Pia Brantgärde Linder. Foto: Munters.

Feb 25, 2020

Munters plockar toppchef från ABB


"Hon har ett starkt track record"

Pia Brantgärde Linder, för närvarande affärsområdeschef för High Voltage Products i norra Europa på ABB, har utnämnts till President för affärsområde FoodTech från och med den 16 augusti 2020.

Pia har haft en lång karriär på ABB. Hon är för närvarande Senior Vice President och affärsområdeschef för High Voltage Products i norra Europa på ABB. Affärsområdet har 1 500 anställda. Pia har en master i maskinteknik från Chalmers tekniska högskola och en Executive Master in Business Administration från Handelshögskolan i Stockholm.

– Jag är väldigt glad att Pia har accepterat rollen som ny President för affärsområdet FoodTech, säger Klas Forsström, VD och koncernchef för Munters Group. Pia har en gedigen och uppskattad erfarenhet av ledarskap och stark track-record i värdeskapande tillväxt i kombination med framgångsrik förändringshantering.

– Jag vill även tacka Johan Ekeström för hans mycket starka bidrag som tillförordnad President för affärsområdet FoodTech. Johan kommer att fortsätta i sina dubbla roller som tillförordnad President för FoodTech och Vice President för Finance på FoodTech tills Pia tillträder sin nya tjänst,” säger Klas Forsström, VD och koncernchef för Munters Group.

Affärsområdet Munters FoodTech är en av världens ledande leverantörer av innovativa, energieffektiva klimatkontrollösningar för boskap och växthus, samt mjukvara för att kontrollera och optimera hela värdekedjan för livsmedelsproduktion. Det har cirka 830 anställda och en omsättning på cirka 2 000 miljoner SEK 2019.

ABBLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT