Foto: MultiDocker.

Dec 15, 2020

MultiDocker beviljas företagsrekonstruktion


Bolaget har i stort förlorat ett år av försäljning på grund av effekterna av coronapandemin.


Norrköpings tingsrätt har beviljat det listade exportföretaget MultiDocker Cargo Handling AB:s ansökan om rekonstruktion. Marcus Wenner vid Svensk Företagsrekonstruktion har utsetts rekonstruktör. MultiDocker har ställt in betalningarna och ambitionen är att företagsrekonstruktionen ska vara klar under våren. Syftet är att säkra MultiDockers fortsatta drift och leveranser av specialbyggda logistiklösningar världen över.

Bakgrunden till MultiDockers ansökan om rekonstruktion är att bolaget i stort förlorat ett år av försäljning på grund av effekterna av spridningen av Covid-19. Marknaden har i stort sett stått stilla i Nordamerika med utebliven försäljning, vilket omöjliggjort att hantera stora kostnader som produktutveckling och global markandsetablering har medfört.

– Vi tar med denna åtgärd ansvar för den uppkomna situationen och vår ambition är att tillse att alla våra leveranser, såväl inneliggande som framtida, kan genomföras i tid, säger Percy Österström, grundare och styrelseordförande i MultiDocker. - Syftet med rekonstruktionen är att säkra MultiDockers fortsatta drift och därmed också behålla våra duktiga medarbetare samt trogna kunder och leverantörer. 

Bolagets skulder består såväl av leverantörsskulder som skulder till bank och i viss mån även till Skatteverket genom de så kallade coronaanstånden som medgivits under året.

– MultiDocker är ett mycket intressant företag som drabbats av ett tillfälligt betalningsproblem. De stora kostnaderna som bolaget har burit, vilket resulterat i stora förluster, är till stor del borta från verksamheten. För att snabbt ta sig ur dagens situation, säkra framtida investeringar och öka sin försäljning, så kommer vi så snart som möjligt arbeta fram ett ackordsförslag i vilket fordringsägarna kommer kunna få betalt av delar av de skulder som bolaget har. Som jag ser det finns det goda förutsättningar för att lyckas med en företagsrekonstruktion. Eftersom det redan finns en tydlig handlingsplan och den till delar är genomförd så tror jag att det kommer bli en förhållandevis snabb och framgångsrik process, säger Marcus Wenner på Svensk Företagsrekonstruktion.

Borgenärssammanträde är planerat till den 7 januari 2021.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT