Foto: EMO Milano.

Jun 10, 2021

Möt “The Magic World of Metalworking” EMO Milano 4 - 9 oktober


Här möts metalbearbetningsindustrin på riktigt igen.

EMO MILANO 2021 - Ett utmärkt tillfälle för utställare över hela världen.

>>EMO Milano 2021 - Sponsrat av CECIMO, European Association of Machine Tool Industries, och organiserat av de operativa strukturerna i UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE, som är den italienska organisationen för maskiner-och verktyg-, robot- och automationssystemstillverkare. Mässan som är den ledande för metallbearbetningsindustrin kommer att äga rum på fieramilano Rho den 4-9 oktober.

Fokus på EMO 2021
Verktygsmaskiner för metallbearbetning, skärande maskiner och produktionssystem samt möjliggörande teknik, robotar och automatisering, lösningar för sammankopplade och digitala fabriker och additiv tillverkning kommer vara det som det fokuseras på under EMO MILANO 2021.

Hallarna i fieramilano Rho kommer att vara värd för den senaste internationella tekniken i sektorn, som blir mer och mer sammankopplad i smarta fabriker som möjliggör alla de högteknologiska funktionerna som tillverkningsindustrin idag inte längre kan vara utan. Av denna anledning kommer fieramilano Rho att vända sig till den största digitala fabriken som någonsin inrättats inom ett mässområde.

Därför kommer det stora och varierade utbudet av produkter, den tydliga kopplingen mellan produktionsteknik och IoT-system att vara mycket tilltalande för operatörerna inom hela världens tillverkningsindustri, Inom områden som; verktygsmaskiner, fordonsindustrin, flygteknik, flygindustri, järnväg industri, metallurgi och material m.m.

En värld av magisk metalbearbetning

I den meningen är EMO den mötesplats, likt ingen annan, som kan tolka den industriella "tidsandan" och samtidigt presentera de mest futuristiska teknologierna för samhällets utveckling och välbefinnande. Därför kan EMO även betraktas som platsen som kan visa "den magiska världen för metallbearbetning" - EMO MILANOS slogan 2021.

Med dessa särdrag kommer EMO MILANO att återigen kunna locka kvalificerade besökare från hela världen, vilket bekräftar att EMO är världsutställningen för beslutsfattare av inköp inom produktionsteknik. 81% av de totala besökarna är beslutsfattare (56% deltar i köpbeslut; 25% beslutar självständigt).

Även om anmälningarna till EMO har varit i en period av särskild osäkerhet på grund av hälsotillståndet har många kända företag redan bekräftat sitt deltagande på EMO Milano 2021 och de representerar en stor del av de länder och sektorer som alltid har varit bland de viktigaste aktörerna på EMO.

I mitten av maj 2021 var redan 32 länder representerade bland utställarna som kommer att delta på EMO MILANO 2021. Italien, Tyskland, Taiwan, Spanien, Japan, Schweiz, Kina och Korea är bland de mest representerade länderna i listan över utställare som kommer att delta. Listan växer dag för dag och förväntas växa under de kommande två månaderna, i samband med den pågående vaccinationskampanjen världen över.

Luigi Galdabini, generalkommissionär för EMO MILANO 2021, sade: ”Förväntningarna är mycket höga och att tillverkningsvärlden har stark avsikt att återvända till normalitet snarast möjligt.

Återhämtning och stark efterfrågan 

Enligt de prognoser som bearbetats av Oxford Economics bör året 2021, efter den stora nedgången registrerad 2020, leda till en återhämtning i verktygsförbrukningen över hela världen, som förväntas växa till 62,7 miljarder euro, (Asien 35 miljarder euro, + 16,2%; Europa 16 miljarder euro, + 13,3%, Amerika 11 miljarder euro, + 14,5%). Om vi ​​iakttar de enskilda länderna bör alla uppleva en återhämtning av efterfrågan och sannolikt fortsätta även 2022 och 2023.

Med fokus på Europa 2021 kommer både Italien (3,1 miljarder euro, + 10,1%) och Tyskland (4,9 miljarder euro, + 8,7%) att återigen se ett plustecken när det gäller investeringar i produktionsteknik. Tillväxtutvecklingen bekräftas för båda länderna också under tvåårsperioden 2022-2023.

Dessa siffror och observationer borde i sig själva försäkra och övertyga företag att ställa ut på EMO MILANO 2021, som kommer att kompletteras med flera sidoinitiativ för att få ut det mesta av produktionstekniker och beslutsfattares närvaro i Milano under evenemangsveckan.

>>Besök EMO här för mer info

EMO
CNC  • Jun 18, 2021

    ABB moderniserar i Grycksbo

    Nyheter Lösningen från ABB optimerar processen och uppfyller senaste kraven inom maskinsäkerhet.
    81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT