Land Rover Explore. Foto: Land Rover.

Apr 11, 2018

Mobiltelefon för tuffa tag


Inspirerad av Land Rover Discovery är detta telefonen som kan följa med överallt och som tål allt.

Nya mobiltelefonen Land Rover Explore är telefonernas motsvarighet till Land Rover Discovery, som ju är bilen som tar dig dit du inte trodde var möjligt och som du tål mer än de flesta. Samma beskrivning passar in på telefonen Land Rover Explore.

Den har utvecklats i samarbete med Bullit Group och visas upp för första gången på Mobile World Congress i Barcelona i april.

Land Rover Explore kan i likhet med alla andra Land Rover-produkter användas i både stan och på landet, med skillnaden att där andra mobiltelefoner ger tappt härdar Land Rover Explore ut.

Den är utrustad med ett 4000 mAh batteri som räcker för en hel dags vandring, cykling eller skidåkning med skärmen och GPS tänd på den 5 tum stora skärmen. Behövs istället två dagars full funktionalitet utan risk för att bli strömlös kan batterikapaciteten fördelas med hjälp av ett så kallat Adventure Pack

Land Rover Explore tål att tappas 1,8 meter och överlever en halvtimme under en meter vatten. Dual SIM-kortet och den förbättrade GPS-antennen ger bättre signal, så att du kan behålla kontakten med omvärlden också när du befinner dig ute i ödemarken. Skärmen går att använda även om den blir våt eller om du har handskar på och tål både extrem kyla och extrem värme, fukt och starka vibrationer.

Denna Android-telefon har en specialpanel anpassad för friluftsaktiviteter som ger snabb åtkomst till väderinformation och alla andra relevanta data.

Joe Sinclair, chef för Branded Goods and Licensing, Jaguar Land Rover: “Detta är en smarttelefon alla skulle vilja ha. Som en perfekt kombination av design och funktionalitet bär den dessutom på Land Rover-DNA som låter kunderna njuta av naturen i trygg förvissning om att de kan komma ännu längre”.

Telefonen kan fås med en lång rad extra finesser, däribland en hållare till cykel för exempelvis mountainbiking

Land Rover Explore kostar €649/£599 och kan beställas från 26 april 2018 via www.landroverexplore.com

Fakta om Land Rover Explore

 • Stort batteri (4000mAh) plus extra batteripaket
 • Damm- och vattenresistent
 • Tappsäker ner till 1,8 meter
 • Mappningsmöjligheter för detaljerad topografi för terrängbruk från ViewRanger med Augmented Reality Skyline-funktionalitet
 • Voucher för in-box premium terrängmappning med möjlighet att välja landsspecifika topografiska kartor.
 • Android Nougat OS, med schemalagd uppgradering till Oreo
 • 4GB RAM och 64GB ROM
 • Deca-core 2.6GHz 64 bit MTK Helio X27-chips med dual SIM-funktionalitet
 • 16MP bakre kamera, 8MP frontkamera, 4x digital zoom
 • Ljus 5 tums HD-skärm, skyddad av Corning Gorilla Glass 5, optimerad för utomhusbruk
  • Skärmen kan även manövreras med handskar på eller våta händer
  • Night red filter mode för bibehållen naturlig sikt i mörker  Annons
 • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

  Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
  81
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT