Jan 8, 2019

Mobile Industrial Robots i globalt samarbete med världsledande företag inom fordonsteknik


Mobile Industrial Robots tillkännager strategiskt samarbete med Faurecia för att optimera den interna logistiken globalt

Mobile Industrial Robots, industripionjär inom autonoma mobila robotar, tillkännagav i dag ett globalt strategiskt samarbete med Faurecia, en av världens ledande företag inom fordonsteknik, för att driftsätta autonoma mobila robotar i tillverkningsanläggningar över hela världen och ta företagets automatisering till nästa nivå.

Faurecia har i åratal undersökt och testat olika lösningar för automatisering av de interna transporterna för att optimera produktiviteten och de interna arbetsflödena och därmed uppnå konkurrensfördelar. Företaget har nu inlett ett samarbete med Mobile Industrial Robots för att se över den interna logistiken hos deras produktionsanläggningar globalt och för att effektivisera logistikprocessen med hjälp av flexibla, autonoma mobila robotar.

“Vi har inlett det här strategiska samarbetet med MiR eftersom de med sin kapacitet och omfattande kunskap kan stödja oss när vi rationaliserar och optimerar vår logistikverksamhet. MiR har redan beprövad teknik, och många av världens största multinationella företag använder deras robotar för att effektivisera logistiken”, säger Eric Moreau, VP Supply Chain & Digital Enterprise, Faurecia Clean Mobility Business Group. “Generellt sett är vi i hög grad automatiserade, men materialhantering har fram till nu varit en utmaning, och vi ser en enorm potential i att automatisera logistiken. Vi justerar löpande utformingen på våra lokaler för att möta behovet av ett högre antal mindre partier i vår produktion. Detta måste stödjas av våra intralogistiska system och kräver mycket flexibilitet. Detta erbjuds av MiR, då deras autonoma mobila robotar inte behöver några anvisningar för att navigera förutom den egna interna kartan som lätt kan uppdateras”, säger Moreau.  

MiR erbjuder en mängd kollaborativa och autonoma mobila robotar. De har designats för att arbeta sida vid sida av sina mänskliga medarbetare för att dessa ska kunna avlastas från fysiskt ansträngande arbeten och omfördelas till värdefullare uppgifter. De mobila robotarna är extremt användarvänliga och kan användas utan någon tidigare programmerarvana. De anställda kan enkelt interagera med robotarna med ett gränssnitt via smartmobil, platta eller pc och kan skicka ut dem på uppdrag med en knapptryckning. Användarvänligheten resulterar i lätt driftsättning och låga totala ägandekostnader.

Robotarna från MiR kan anpassas med olika toppmoduler beroende på kundbehovet, och robotarnas mångsidighet är ytterligare en anledning till att Faurecia har valt att samarbeta med MiR:

“De mobila robotarna från MiR har inte bara förmågan att transportera gods, utan kan också kombinera andra steg i processen, som till exempel på- och avlastning, för att öka effektiviteten överlag i hela produktionsledet.

De mobila cobotarna är oerhört flexibla, och vi har redan hittat flera olika användningsområden där de mobila robotarna från MiR kan ta över monotona uppgifter vid godstransporter, både inom produktionslinjen och mellan produktion och lager. Därmed ökar effektiviteten”, säger Moreau.

Logistikrobotar på uppgång

Det nya samarbetet gör att Faurecia kan optimera flera processer, och de senaste siffrorna från International Federations of Robotics (IFR) visar att Faurecia inte är det enda företaget som ser potential i automatisering av interna transporter. 63 % av alla servicerobotar för yrkesmässig användning som såldes 2017 var logistikrobotar, och IFR förväntar sig att försäljningen av logistikrobotar kommer öka till ungefär 600 000 enheter mellan 2018 och 2021.

“Vi är glada över att kunna inleda det här samarbetet och bidra till att Faurecia uppnår sina produktivitetsmål genom att använda våra flexibla, kollaborativa och säkra mobila robotar” säger Thomas Visti, vd för MiR. “Allmänt sett ser vi en stor potential inom fordonsindustrin som anammar framsteg inom autonom teknik snabbare än de flesta andra industrier.

Dagens anläggningar är flexibla och mycket dynamiskt inrättade, och människor, utrustning, lastpallar och andra hinder kan dyka upp där det förut varit öppna passager. Våra mobila robotar passar särskilt väl in i dessa föränderliga miljöer. Med våra robotars kollaborativa, autonoma navigering blir den automatiska materialtransporten flexibel och enkelt anpassningsbar utan tillkommande kostnader eller driftstörningar.”

Mobile Industrial Robots har ett globalt distributionsnätverk och lokala kontor och kan därmed stödja Faurecia globalt.
 • Mar 21, 2019

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Reportage Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4
 • Mar 21, 2019

  Dacke Industri förvärvar Optronic

  Nyheter Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Optronic Partner pr AB, som är ledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin.
  8
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  459
 • Mar 21, 2019

  Goodtech levererar robotsvetscell till Permascand

  Branschnytt Lösningen ger Permascand ökad produktion med lägre bemanning, bra flexibilitet för nya produkter och korta konverteringstider. 
  62
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  208

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4