May 27, 2019

Mjukvaran ”Festo Automation Suite” för snabb idrifttagning


Mer användarvänlig än någonsinTre funktioner – en mjukvara: Den PC-baserade mjukvaran Festo Automation Suite kombinerar parametrering, programmering och underhåll av elektriska komponenter från Festo i ett och samma program. Med den kan hela drivpaketet, från det mekaniska systemet till styrsystemet, tas i drift med hjälp av några få intuitiva steg.

Den kostnadsfria Festo Automation Suite är den huvudsakliga mjukvaran för den ständigt utökade Festo Automation Platform, som lanseras på automatiseringsmarknaden med många nya produkter och lösningar från det mekaniska systemet till molnet. Med denna mjukvara går parametreringen av servodrivstegen och integrationen i styrsystemets program på nolltid.

Fullständig anslutning
Festo Automation Suite är en viktig del i Festos filosofi om fullständig anslutning, dvs möjligheten att ansluta ett arbetsstycke helt till molnet, från dess mekaniska sammankopplingar och elektriska gränssnitt till idrifttagning och programmering av styrsystemet. Detta underlättar samtliga maskintillverkares och automatiseringsingenjörers arbete när det gäller att ansluta den mekaniska och elektriska tekniken samt styrsystemets programnivåer och deras gränssnitt med hårdvaran och mjukvaran.

Basfunktionerna för samtliga Festo-komponenter är integrerade redan på förhand. För anpassning av mjukvaran kan plug-in-program eller tillägg installeras direkt via programmet. Du behöver bara ange utrustningens typ eller artikelnummer så hittar och installerar mjukvaran rätt plug-in-program.

Uppgifter med enhetsbeskrivningar, manualer och applikationsbeskrivningar kan enkelt laddas ned från mjukvaran utan att webbläsaren behöver öppnas varje gång. Det överordnade styrkonceptet möjliggör problemfri idrifttagning av olika enheter. Dessa enheter läggs till för produkten och ansluts till varandra med hjälp av dra och släpp.

Endast fem steg

Med hjälp av plug-in-programmet för servodrivsteget CMMT-AS går konfigurationen och parametreringen smidigt eftersom den inbyggda idrifttagningsassistenten på ett tillförlitligt och enkelt sätt leder till ett helt funktionellt drivsystem via endast fem steg.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT