IMX Group.

Aug 15, 2018

Mitsubishi Materials utökar sortimentet av iMX utbytbara fräshuvuden


Ett pinnfrässystem som kombinerar fördelarna

iMX är ett pinnfrässystem som kombinerar fördelarna med både solida hårdmetallfräsar och vändskärsfräsar. Stora prestandafördelar och besparingar kan uppnås speciellt när långa ställängder krävs. Kostnaden för extra långa hårdmetallpinnfräsar undviks genom att använda utbytbara fräshuvuden. Dessa utbytbara fräshuvuden minskar också tidsåtgången för utbyte av slitna verktyg eftersom huvudet enkelt kan skruvas bort från skaftet istället för att som en konventionell solid pinnfräs demonteras från en chuck eller krymphållare.

För härdade material

Senaste tillskotten i iMX-serien är två nya typer av fullradiehuvuden, iMX-B3FV och iMX-B2S med 3 respektive 2 skäreggar. Dessa nya huvuden är framtagna speciellt för bearbetning av härdat stål och har en ny flerskiktsbeläggning som har ökad vidhäftning mot substratet. Detta ger bättre slitstyrka som behövs vid bearbetning av härdade material.

Den 3-skäriga varianten har en stor spiralvinkelgeometri som är tålig mot urflisning och en stor bakåtsläppning vilket gör den lämplig för djupa axiella bearbetningar. Den 2-skäriga varianten har en liten spiralvinkel vilket gör den idealisk för finbearbetning av härdade stål upp till 65 HRC.

Dubbla kontaktytor i hårdmetall

En viktig egenskap hos iMX är dubbla kontaktytor mellan fräshuvud och hållare vilket garanterar säkerhet och styvhet i det närmaste att likna en solid pinnfräs. Detta möjliggörs genom att de koniska delarna och flänsen på både fräshuvud och hållare är av solid hårdmetall och endast den gängade delen på huvud respektive hållare består av stål. Fördelarna med denna säkra och exakta infästning jämfört med det på marknaden vanligast förekommande, d.v.s. hårdmetallshuvud mot stålkropp, är högre effektivitet genom ökade skärparametrar, förbättrad noggrannhet och inte minst den viktiga faktorn tillförlitlighet.

Fräshuvudena iMX-B3FV och iMX-B2S hittar du inom kort i Colly Verkstadstekniks webbshop tillsammans med alla andra iMX-huvuden som redan finns där. Under tiden går de att beställa via din säljrepresentant eller Collys kundtjänst.

För mer information kontakta Colly Verkstadsteknik AB, 08-703 01 00

www.collyverkstadsteknik.se
  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  491
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Framtidens stål tillverkas fossilfritt

  – Om vi ska nå klimatmålen och behålla en konkurrenskraftig position måste vi revolutionera hela stålframställningsprocessen och bli fossilfria.
  88