Leverans, installation och igångkörning av robotstationen Air Grip World tog bara några timmar hos Ängöl i Kalmar. Foto: Yaskawa.

May 2, 2019

Mindre slitsamt när roboten plockar och packar flaskor för leverans


Yaskawas robotstation Air Grip World en smart lösning för svenska småbgryggerier.

 

Att vika upp lådor och plocka i flaskor är både tidsödande och slitsamt. Med en robot för paketering och palletering av flaskor i låda kan ett småbryggeri i stället satsa mer på det man är bra på – att tillverka och marknadsföra sina produkter. Air Grip World är en liten allt-i-ett robotstation som fyller och paketerar lådor för leverans.

Från påfyllningsmaskinen åker flaskorna på ett rullband in till robotstationen. Sedan gör roboten resten. Det vill säga den reser upp varje låda, fyller dem med flaskor, förseglar ovan- och undersida samt staplar upp lådorna på europapall färdig för leverans.

Kapaciteten för Air Grip World är ungefär 1200 flaskor i timmen, eller en färdigpackad låda i minuten. Med undantag för utrustning för kartonglimning kommer all utrustning från Yaskawa: en toppmodern MOTOMAN industrirobot med styrning, det patenterade flaskverktyget Air Grip, operatörspanel med HMI, MicroPLC och frekvensomriktare.
Allt placerat på en flyttbar plattform med skyddande plexiväggar.

YASKAWA är med på Sveriges Oberoende Småbryggeriers leverantörsmässa 
Den 17 maj kan du träffa Yaskawa på hotell Elite i Gävle där vi visar hur man kan använda robot för att sortera, plocka och paketera flaskor. Torbjörn, Per och Yaskawas allra minsta robot MotoMini kommer att vara på plats för att prata om de möjligheter som finns med robot för småbryggerier.

Mässan är öppen mellan 13.00 och 18.00 och alla bryggerier ‒ även de som inte är medlemmar i föreningen är välkomna!
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385