Leverans, installation och igångkörning av robotstationen Air Grip World tog bara några timmar hos Ängöl i Kalmar. Foto: Yaskawa.

May 2, 2019

Mindre slitsamt när roboten plockar och packar flaskor för leverans


Yaskawas robotstation Air Grip World en smart lösning för svenska småbgryggerier.

 

Att vika upp lådor och plocka i flaskor är både tidsödande och slitsamt. Med en robot för paketering och palletering av flaskor i låda kan ett småbryggeri i stället satsa mer på det man är bra på – att tillverka och marknadsföra sina produkter. Air Grip World är en liten allt-i-ett robotstation som fyller och paketerar lådor för leverans.

Från påfyllningsmaskinen åker flaskorna på ett rullband in till robotstationen. Sedan gör roboten resten. Det vill säga den reser upp varje låda, fyller dem med flaskor, förseglar ovan- och undersida samt staplar upp lådorna på europapall färdig för leverans.

Kapaciteten för Air Grip World är ungefär 1200 flaskor i timmen, eller en färdigpackad låda i minuten. Med undantag för utrustning för kartonglimning kommer all utrustning från Yaskawa: en toppmodern MOTOMAN industrirobot med styrning, det patenterade flaskverktyget Air Grip, operatörspanel med HMI, MicroPLC och frekvensomriktare.
Allt placerat på en flyttbar plattform med skyddande plexiväggar.

YASKAWA är med på Sveriges Oberoende Småbryggeriers leverantörsmässa 
Den 17 maj kan du träffa Yaskawa på hotell Elite i Gävle där vi visar hur man kan använda robot för att sortera, plocka och paketera flaskor. Torbjörn, Per och Yaskawas allra minsta robot MotoMini kommer att vara på plats för att prata om de möjligheter som finns med robot för småbryggerier.

Mässan är öppen mellan 13.00 och 18.00 och alla bryggerier ‒ även de som inte är medlemmar i föreningen är välkomna!
 • Nov 21, 2019

  Nya affärer till Absolent

  Affärer Efter en tids stiltje rullar miljonordrarna in från fordonsproducenter i Kina.
  141
 • Nov 21, 2019

  Hanza godkänt för flygindustrin

  Nyheter Certifiering av produktionsanläggningen i Årjäng öppnar upp för en helt ny marknad inom den globala flygindustrin.
  63
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Nya Bond-bilen avtäckt

  I april 2020 är det världspremiär för den 25e officiella James Bond-filmen "No Time To Die", med Daniel Craig i huvudrollen.
  513