Mar 15, 2016

Miljövänlig industritvättutrustning från Bio-Circle


Tvättutrustning med mikroorganismer som äter skäroljor, fetter och kåda. Inget byte av vätska behövs och ingen deponi. Den enda restprodukten är koldioxid och vatten. Helt miljövänligt.

Varför använder inte alla det här då om det är så effektivt och samtidigt helt miljövänligt?

Svensk Verkstad ställer frågan till Linus Risne på Bio-Circle när vi besöker företagets monter på Underhållsmässan i Göteborg.

- Industrin tenderar vara väldigt konservativ, förklarar LInus Risne. Svensk industri ligger i framkant vad gäller miljöteknik. Man vill inte jobba med miljöfarliga petroleumbaserade lösningsmedel. Men man vill inte heller ha vattenbaserade miljövänliga, för "det fungerar ju inte", säger han och skrattar.

- Men vi har faktiskt fått ett jättepositivt bemötande. Vi har funnits i Sverige i ett år nu. Bio-Circle finns i 52 länder världen över. Vi har tillverkning i åtta länder. Då tillverkar vi både hårdvaran och vätskan. I Danmark och Tyskland är Bio-Circle den största vattenbaserade tvättlösningen.

Hur går det på mässan då?

- Det går faktiskt jättebra! säger han med ett leende. Men så är vi ju inte heller de osociala typerna. Vi sitter inte och leker med mobilen i montern.

Linus Risne, andre från vänster, förklarar tekniken för nyfikna mässbesökare.

Övre bilden: Linus demonstrerar tvätt av besvärlig Molycote. Vätskan samlas i tanken och smuts och fett tas om hand av mikroorganismerna i vätskan.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT