Foto: Mecona.

Jun 11, 2018

Microprecision köper Mecona


Tillför ytterligare specialkompetens.

Microprecision i Kungsängen är en kontraktstillverkare med över 40 års erfarenhet av att tillverka och montera högprecisionskomponenter på uppdrag av sina kunder. Nu växer företaget ytterligare genom förvärvet av samtliga aktier i Mecona AB, också i Kungsängen.

Mecona är en modern underleverantör av avancerade finmekaniska detaljer. Företaget har stor kapacitet inom skärande bearbetning i såväl toppmoderna högproducerande fleroperationssvarvar som flexibla och snabba fleroperationsmaskiner.

-Ambitionen med förvärvet är att vi tillför ytterligare specialkompetens som gör att vi blir en starkare och flexiblare aktör, vilket kommer att gynna våra partners, säger vd, Peter Kjellqvist, i ett pressmeddelande.

-Samtidigt får vi också möjligheten att växa inom längdsvarvning, vilket är ett av affärsmålen för verksamheten.
 • Jun 17, 2019

  Affärsläget för industrin försvagas

  Nyheter Även om en del fortfarande rapporterar ett utfall bättre än historiska genomsnitt följer utvecklingen i Sverige de allt svagare data som rapporteras i övriga Europa, menar Teknikföretagen.
  273
 • Jun 17, 2019

  100 ton stål på två dagar i akutprojekt

  Branschnytt -När jag får uppleva projekt som det här och se engagemanget och viljan att lösa kundens problem gör det mig stolt att kalla mig Saltängare, säger Stefan Låås, projektledare.
  242
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Hexagon HxGN LIVE Las Vegas Reportage

  Spektakulärt på Hexagons event i Las Vegas

  Endast en dag återstår av ett välmatat och intensivt HxGN Live i Las Vegas. Huvudbudskapet lyder "Your data can save the world". Svensk Verkstad lämnar rapport.
  129