Foto: Microprecision.

Dec 6, 2018

Microprecision: nya förvärv och maskiner snart på plats


Efter ett händelsrikt år börjar såväl nya förvärv som maskininvesteringar genera ökad kapacitet och ett bredare erbjudande.


Efter förvärvet av Mecona så har 700m² lageryta omvandlats till produktionsyta. Där har nio svarvar och två fräsar installerats och nya maskinen Makino DA300 från Johan Nordström Verktygsmaskiner anlände i augusti. Den utrustas just nu med en InFeeder ifrån InLead Automation där en Fanuc robot ska hantera in- och urladdning av ämnen i maskinen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under hösten har även två stycken nya STAR längdsvarvar (SB20R samt SR32J II-B) från Lenima installerats. Dessa kommer att bidra till ökad kapacitet vad gäller längdsvarvsjobb framöver. 

-I samband med detta så har vi optimerat våra rutiner och varuflöden. Vi har skapat förutsättningarna och infört Ordning & Reda (5S) i den nya delen av verksamheten men är på god väg att rulla ut det i resten av fabriken, säger företagets vd Peter Kjellqvist.

Under första kvartalet 2019 ska två stycken nya Hedelius Acura 55 maskiner från Maskinfransson installeras och ersätta äldre 5-axliga fräsmaskiner. Dessa kommer att stödjas av två stycken robotceller bestående av Fanuc-robotar ifrån Marab.

I november undertecknade Microprecison AB en avsiktsförklaring avseende förvärv av samtliga aktier i Filmeko AB. Förvärvet förväntas vara genomfört den 1 januari 2019.

Uppköpet planeras vara genomfört 1 januari 2019 och vår ambition är att driva verksamheten vidare under samma namn och med samma inriktning dvs. prototyptillverkning, säger Peter Kjellqvist. Vi är oerhört glada över detta och hoppas att vi nu kommer att kunna erbjuda våra kunder en lösning där vi får möjlighet att tillhandahålla en bredare tjänst och ett helhetsansvar.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Reportage

    Nya eldrivna Merca-vanen till Sverige

    Mercedes-Benz satsar enorma belopp på elektrifiering av sitt utbud. Nu svensk säljstart för nästa modell på tur - en elektrisk storkombi.
    181