Med VTC150 kan METTLER TOLEDO erbjuda en prefabricerad och lätthanterlig fordonsvåg för kunder med små och mellanstora vägningsvolymer. Foto: Mettler Toledo.

Mar 25, 2019

Mettler Toledo rullar ut ny produkt


En prefabricerad och lätthanterlig fordonsvåg för kunder med små och mellanstora vägningsvolymer.

Nu rullas den nya produkten ut på den svenska och norska marknaden.

-VTC150 har digital mätprecision liknande den som används i VTC200-serien men vågen är lättare och något smalare, vilket gör den idealisk för kunder med lägre vägningsvolymer. Vi har redan märkt ett stort intresse för produkten i Sverige och Norge, säger André Wikström, säljare på METTLER TOLEDO Vehicle & Rail scales.

I likhet med VTC200 använder även VTC150 POWERCELL™ lastceller från METTLER TOLEDO. Vågen erbjuder därmed högteknologisk precisionsmätning och samma skydd mot väder och vind som VTC200. Nyheten ligger i formatet och brukarvänligheten, berättar André Wikström.

-Vågen är prefabricerad vilket förenklar installation och ger lägre vikt. Längden kan anpassas efter kundens behov upp till 24 meter. VTC150 är dessutom lätt att installera ovan mark vilket minimerar kostnader för markarbete och fundament. Den klarar ändå upp till 70 ton och har inga problem med stora sidokrafter.    

Målgruppen för produkten är kunder med små och medelstora vägningsvolymer, som ändå ställer stora krav på precision och förutsägbarhet, fortsätter André. Det kan handla om småindustrier inom exempelvis kablage och metall, men även mellanstora verksamheter såsom jordbruk och underleverantörer till stora industrier. Detta är kräsna kunder som kanske inte väger 500 lastbilar på vågen varje dag men ändå vill ha effektiv vägning. 

-De vill undvika produktionsbortfall genom krångel och funktionsstörningar på vågen, och det kan vi lova dem med VTC150.  Enkelhet och pålitlighet har varit ledorden vid utvecklingen av den här produkten, utan att för den delen tumma på kvaliteten säger André Wikström.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  42
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  164
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  436