Nov 16, 2017

Metallgrossisterna fusioneras


Närmar sig miljardomsättning.

De två stora metallgrossisterna i Sverige, Alumeco Sverige AB och Metallcenter Sverige AB, går samman för att ytterligare stärka sina positioner på den svenska marknaden. Sammanslagningen innebär att produktområdena aluminium, koppar, mässing och brons kommer att marknadsföras och säljas från det gemensamma företaget Alumeco Sverige AB.

-Vi har internt under en längre tid förberett fusionen och vi ser det som en naturlig process i vårt arbete mot våra kunder och marknaden som helhet, berättar Thomas Wulff, VD för Alumeco Sverige AB och Metallcenter Sverige AB. Vår breda marknadsnärvaro får också ett bättre djup då våra säljare kan erbjuda kunderna fler produktgrupper och en mer effektiv materialförsörjning än tidigare. Vi vill helt enkelt göra det enklare för våra kunder att handla aluminium, koppar, mässing och brons från en och samma leverantör, resonerar Thomas Wulff vidare.

Fusioner brukar innebära en jakt på synergieffekter både internt som externt. I fallet med Alumeco är det främst kundadministrationen och orderhanteringen som tillsammans med marknadsföring och andra överordnade funktioner som effektiviseras. Thomas Wulff förklarar vidare:

-Alumeco och Metallcenter är två starka varumärken sprungna ur samma koncern och med liknande företagskultur. Vi kommer inte att göra några ingrepp i organisationen som helhet utan alla nuvarande resurser kommer fortsätta att fokusera på att vara nära våra kunder. Med klar övertygelse om att kunderna kommer att känna igen sig och känna sig trygga i sin kontakt med det nya Alumeco.

Alumeco Sverige AB är en del av en internationell koncern med moderbolaget placerat i Odense och förgreningar i Europa, USA och Kina. Alumeco Sverige är Skandinaviens ledande leverantör av aluminium, koppar och mässing från lager till den metallbearbetande industrin och får i Sverige en omsättning på ca 850 MSEK per år efter fusionen.

Sedan etableringen 1996 har Alumeco expanderat fortlöpande, men har samtidigt fokuserat på kvalitet i alla detaljer som behandlar kunder, produkter, logistik och lagerhantering. Alumeco Sverige AB finns idag representerat på 6 platser i Sverige. För ytterligare information om företaget besök www.alumeco.se

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Reportage

    8 trender inom 3D-print

    Additiv tillverkning, även kallad 3D-printing, har funnits ganska länge vid det här laget, men det är först på senare år som den verkligen fått fart. 
    179