Metal Inspirations Days hos ABB Robotics i Jönköping. Foto: Svensk Verkstad/Johan Sköldberg.

Nov 30, 2017

"Robotmarknaden växer med 15-17 procent årligen nu"


ABB Robotics i Jönköping (fd SVIA) är ett lokalt applikationscenter för maskinbearbetning. 45 företag väntas hit under pågående Metal Inspirations Days.

Metal Inspiration Days växer för varje år och samlar allt från stora till mindre tillverkande verkstäder. Idéen är att utveckla och effektivisera samt att säkra svensk industris framtid.

Dag 2 på Metal Inspiration Days startar på ABB Robotics. Det är mingel och samtal om hur industrin kan effektiviseras.

I ABB Robotics (fd SVIA) ljusa och moderna lokaler, samlas ett 50-tal personer på torsdagen. Sammantaget så kommer ca 45 företag att ha besökt ABB under de två dagarna som Metal Inspiration Days hålls. Hos ABB finner vi också många medutställare, Kyocera, Axxos, Troax, Schunk, Festo, Dankab och Ecmec. En fin samling företag som gemensamt lyfter frågorna om Sveriges framtida produktion.

Henrik Saldner, Business development, hälsar alla besökare välkomna och diskussionen om svensk industri drar igång. 


Ronny Brandqvist, förbättringskonsult från QDC, ett föredrag om hur företagen konkret kan skapa värden och smarta processer i företaget.

Sverige är hjärnan
Martin Skyborn, Marknad och Martin Jönsson försäljningschef säger att robotmarknaden växer med 15-17 procent årligen nu och ABB Robotics i Jönköping är ett lokalt applikationscenter för maskinbearbetning. De automatiserade cellerna tillverkas i större skala i Thailand, där de sedan exporteras till tex USA, som inte har egen tillverkning än.

-I Sverige sker utveckling och konstruktion, säger Martin Jönsson, men vi levererar givetvis härifrån också.

Enkelt beskrivet så är Sverige hjärnan och Thailand musklerna kan vi konstatera. Ett intressant besök hos ABB Robotics i Jönköping, ett företag med en ljus framtid.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT