EQC. Foto: Mercedes.

Aug 31, 2018

Mercedes väljer Stockholm när nya elbilen har världspremiär


"Ett bra bevis på Sveriges framskjutna position när det gäller hållbarhet och ny teknik"

Tisdagen den 4 september kommer världspressen, bloggare och konferensdeltagare till Stockholm då Mercedes nya elbil EQC har världspremiär.

Nästan 400 journalister från hela världen kommer att vara på plats på tisdag den 4 september för att se den eldrivna fyrhjulsdrivna SUV:en EQC i verkligheten på Artipelag, utanför Stockholm.

Efter premiären startar framtidskonventet me convention, som Mercedes-Benz arrangerar i samarbete med South by Southwest®.

– Det är unikt att en världspremiär av det här slaget sker i Sverige, säger Fredrik Wahrolén som är PR- och kommunikationschef på Mercedes-Benz Sverige. Det är inte bara en bilmodell som får premiär, utan ett helt nytt varumärke för elektrisk mobilitet som visas upp.

Mercedes-Benz satsar stort på att elektrifiera modellprogrammet och har skapat ett helt nytt varumärke för elbilar: Mercedes-Benz EQ. Efter flera år av tester - bland annat i norra Sverige - är nu den första produktionsklara EQ-modellen klar att visas och det sker i Stockholm.

 

Så här såg det ut i vintras, när Mercedes-Benz EQC var på besök i Arjeplog. Där kördes de slutliga vintertesterna inför denna lansering. Se filmen.

me Convention

Den 4 september inleds även framtidskonferensen me Convention som arrangeras av Mercedes-Benz tillsammans med den amerikanska festivalen South by Souhtwest. Under tre dagar kommer fler än 100 talare att samtala och berätta om visioner och idéer på Nacka Strandsmässan. Däribland Linkin Parks grundare Mike Shinoda och Daimlers utvecklingschef, svensken Ola Källenius. Konferensen samarbetar också med STHLM TECH FEST när det gäller att visa upp stadens möjligheter.

– Det är två superevents med framtidsfokus som placerats i Stockholm och Sverige. Det är ett bra bevis på Sveriges framskjutna position när det gäller hållbarhet och ny teknik, säger Fredrik Wahrolén.

Världspremiären kommer att live-streamas på media.mercedes-benz.com. Här finns också mer information om både Mercedes-Benz EQ och me Convention.

EQCLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT