Mar 15, 2019

Mercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunder


Budcompaniett blir den första kund som tar den helt nya eldrivna transportbilen Mercedes-Benz eVito i bruk på svensk mark.

Långsiktiga miljömässiga vinster lockar. Bilarna levereras av Upplands Motor, som är återförsäljare för Mercedes-Benz.

-Eldrivna transportbilar har en stor potential, inte minst i innerstadsområden, säger Bengt Larsson, försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar på den svenska marknaden.

Omställning till miljöbilar

Under fredagen levererades de första tre exemplaren till Budcompaniett vid en ceremoni utanför Stockholm av återförsäljaren Upplands Motor. Även representanter för Mercedes-Benz Sverige fanns på plats. Budcompaniett, som har beställt de tre första transportbilarna, är ett av Stockholms största budbolag. De har länge haft ett nära samarbete med Mercedes-Benz och Upplands Motor.

-Det känns jätteroligt att vara bland de första som ställer om till miljöbilar på riktigt, och att kunna erbjuda våra kunder detta, säger Owe Larsson, VD på Budcompaniett.

De nya elbilarna blir starten på deras resa mot grönare transporter:

-Det blir högre investeringskostnader för oss men långsiktigt blir det miljömässiga vinster, vilket jag tycker är bra, säger Owe Larsson.   

Maxlast på 925 kg

Mercedes-Benz eVito är en transportbil i mellanklassen som har en maxlast på 925 kg och en räckvidd på cirka 15 mil. Det gör att den klarar en stor del av alla innerstadstransporter. Batteriet på 41,4 kWh blir fulladdat på cirka sex timmar och kommer från Daimler-bolaget Accumotive. Effekten ligger på 84 kW (112 hk) och 300 Nm. Batteriet stjäl ingenting av lastvolymen som därför är upp till 6,6 m3. Totalvikten är på 3.200 kg.

-Det är viktigt för oss att ligga i framkant när det gäller miljöfrågan. Därför känns det väldigt roligt att vara först med att leverera en helt eldriven transportbil som kan frakta större volymer. Denna bil är ett kvitto på att Mercedes-Benz breda sortiment verkligen ligger i tiden, säger Dennis Gammal, försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar på Upplands Motor.

Leveransen till Budcompaniett, och inom kort även till några andra svenska kunder, är förleveranser. Säljstart sker efter sommaren och kundleveranserna i större volymer sker från första halvåret 2020. 
 • May 22, 2019

  De vinner Volvos teknikpris för elektrifiering av bergtäkt

  Nyheter – Det här priset lyfter inte bara fram en innovation – utan en hel rad av innovationer som var nödvändiga för att tänka nytt kring en urgammal process, säger Lars Stenqvist, CTO på Volvo. Se filmen om projektet.
  0
 • May 22, 2019

  Svensk stålexport ökar

  Nyheter Det den svenska stålindustrin hittills i år förlorat på gungorna i USA har vi med råge tagit igen på karusellen i andra länder runt om i världen, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret.
  0
 • May 22, 2019

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  Reportage "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • May 22, 2019

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Reportage Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0
 • May 22, 2019

  Boliden satsar på vindkraft

  Miljö Har tecknat ett långsiktigt elförsörjningsavtal med ett företag inom vindkraftsutveckling, vilket innebär utökad produktion av fossilfri el i både Finland och Sverige.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  0
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  0