Norden Machinery. Illustration: Atrio arkitekter.

Apr 23, 2019

Maskintillverkaren i Kalmar satsar på ny fabrik


Nu har bygglovsansökan för jättebygget lämnats in.

1934 tillverkade Norden Machinery i Kalmar sin första tubfyllningsmaskin. Idag ingår företaget i itallienska Coesia Group, med säte i Bologna, och levererar tubfyllnings- och paketeringslösningar till bland annat kemisk industri, livsmedel- och skönhetsindustri worldwide. Norden Machinery har idag 290 anställda och i mars 2017 aviserade företaget att man började blir trångbodda och att man hade planer på att bygga en ny modernare fabrik.

Enligt tidningen Östra Småland har det därefter varit en del frågetecken kring nybygget som blivit för dyrt. Men nu uppger tidningen att Norden Machinerys nya fabrik i Snurrom är ett steg närmare verklighet. Nu har bygglovet lämnats in till samhällsbyggnadskontoret.

Anläggningen kommer att bli drygt 20 000 kvadratmeter och själva fabriken 15 870 kvadratmeter. Det innebär att bygget är ungefär 130 gånger 130 meter stort.

 • Aug 20, 2019

  Han ska lösa ingenjörsbristen

  Arbetsliv Det nya affärsområdet blir en viktig kugge för att lösa bristen på mer specialiserade ingenjörer hos Clockworks kunder.
  8
 • Aug 20, 2019

  Okuma till stora scenen på EMO

  Branschnytt Bland lösningarna för form- och verkygsindustrin är en av höjdpunkterna en nyutvecklad portalmaskin för 5-sidig precisionsbearbetning av stora arbetsstycken.
  15
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT