Norden Machinery. Illustration: Atrio arkitekter.

Apr 23, 2019

Maskintillverkaren i Kalmar satsar på ny fabrik


Nu har bygglovsansökan för jättebygget lämnats in.

1934 tillverkade Norden Machinery i Kalmar sin första tubfyllningsmaskin. Idag ingår företaget i itallienska Coesia Group, med säte i Bologna, och levererar tubfyllnings- och paketeringslösningar till bland annat kemisk industri, livsmedel- och skönhetsindustri worldwide. Norden Machinery har idag 290 anställda och i mars 2017 aviserade företaget att man började blir trångbodda och att man hade planer på att bygga en ny modernare fabrik.

Enligt tidningen Östra Småland har det därefter varit en del frågetecken kring nybygget som blivit för dyrt. Men nu uppger tidningen att Norden Machinerys nya fabrik i Snurrom är ett steg närmare verklighet. Nu har bygglovet lämnats in till samhällsbyggnadskontoret.

Anläggningen kommer att bli drygt 20 000 kvadratmeter och själva fabriken 15 870 kvadratmeter. Det innebär att bygget är ungefär 130 gånger 130 meter stort.

 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  42
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  164
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  436