Foto: DMG MORI.

Sep 18, 2020

Maskinjätten investerar sig ur krisen


Med 4000 nya kvadratmeter skruvar de upp tempot i produktionen.

DMG MORI revolutionerar produktionen av monoBLOCK 5-axliga bearbetningscenter med sin nya 4000 m² Excellence Factory vid DECKEL MAHO Pfronten. Monteringen med ett Automated Guided Vehicle (AGV) transportsystem resulterar i en produktivitetsökning på 30%. 

-Investeringar i innovationer är den enda vägen ut ur krisen. Därför automatiserar och digitaliserar vi också vår interna värdekedja, säger Christian Thönes, styrelseordförande i DMG MORI AKTIENGESELLSCHAFT.

Produktionens hjärta i den nya monoBLOCK Excellence Factory är ett AGV-transportsystem. AGV:erna flyttar maskinerna autonomt genom monteringsstationerna med en kontinuerlig hastighet på 45 mm / minut. Optisk navigering med den senaste laserskanningstekniken säkerställer en kontinuerlig process. Från och med nu är den kompletta modellblandningen av monoBLOCK-serien inklusive alla serier med palettväxlare (DMC) och fräs-svängbord (FD) byggd i ett flödesaggregat i 34 cykler - från och med grundmontering, till geometri, maskinen slutligen, den slutliga inspektionen.

-Idag visar vår nya monoBLOCK Excellence Factory i Pfronten redan hur morgondagens produktion kommer att se ut. Med moderna automatiserings- och digitaliseringslösningar anpassar vi konsekvent våra platser till framtidens produktion, förklarar Michael Horn, styrelseledamot i DMG MORI AKTIENGESELLSCHAFT.

-Det förarlösa AGV-transportsystemet är perfekt integrerat i den digitala värdekedjan i vår produktion. Jämfört med järnvägssystem är AGV:erna en mycket mer flexibel lösning, vilket optimerar produktionsinfrastrukturen.

AGV:erna kan också navigeras fritt via fjärrkontroll. Maskinernas flexibilitet garanterar ett oavbrutet och problemfritt flöde under monteringsprocessen.

Komplett modellmix - mycket flexibel

Med cykeltider på bara två och en halv timme kan varje monoBLOCK-maskin nu monteras på bara sju dagar. Detta motsvarar en minskning med 30%. Detta är ett betydande steg i produktivitet, vilket ökar kapaciteten på platsen från 600 till 1000 monoBLOCK-maskiner per år.

-Vårt mål var att öka utrymmeseffektiviteten och att kunna producera den kompletta modellblandningen av monoBLOCK-serien på ett mycket flexibelt, hållbart och ännu mer produktivt sätt, säger Reinhard Musch, VD för DECKEL MAHO Pfronten.

Att arbeta i monoBLOCK Excellence Factory har också genomgått framtidsinriktade förändringar:

-Vi fick våra specialister med i designprocessen för vår monoBLOCK Excellence Factory från början, vilket förbättrade alla processer med avseende på ergonomi avsevärt och skapade en optimal arbetsmiljö för att stödja våra högt kvalificerade specialister, förklarar Musch.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT