Foto: TL Maskinpartner

Mar 27, 2018

Maskinföretaget blir starkare med namnbytet


TL MaskinPartner byter namn till Masentia under Elmia Verktygsmaskiner.

Med mässans största monter blir det stort fokus på namnbytet under mässan. Dessutom presenteras ett nytt varumärke till maskinsortimentet.

Redan 2016 hade TL MaskinPartner, som är återförsäljare av CNC-maskiner, en stor monter på Elmia Verktygsmaskiner. I år är företaget tillbaka med en ännu större monter för att lansera namnbytet.
– Vi kommer att ingå i ett danskt företag som heter Masentia och med sina 45 anställda är de en av de största maskinåterförsäljarna i Danmark. Det kommer att göra oss till ett starkare företag med en större kunskapsnivå samtidigt som vi ökar våra personalresurser eftersom vi får tillgång till betydligt fler tekniker, säger Carola Fransson, försäljnings- och marknadskoordinator på TL MaskinPartner.

Masentia grundades för 50 år sedan under namnet A-V-N Maskin och tog det nuvarande namnet först 2014. För TL MaskinPartner innebär sammanslagningen bland annat att ett nytt varumärke läggs till i maskinsortimentet.
– Vi kommer att visa ett tiotal maskiner på Elmia Verktygsmaskiner och bland annat då det nya varumärket Matsuura. På mässan visar vi en MAM72-35V, en fullt 5-axlig simultanbearbetning med extremt hög precision, japansk kvalitet när den är som bäst, säger Carola Fransson och fortsätter:
– Sedan visar vi fem olika maskintyper från GF Machining Solutions, en mix av gnist- fräs- och lasermaskiner. Där blir vi också starkare eftersom vi har samma agentur som Masentia.

 I år samlas sex branscher under ett tak på Elmia Produktionsmässor, vad ser ni för fördelar med det?
– När vi ställde ut 2016 fick vi väldigt bra feedback så det var inga tveksamheter kring att vara med i år. Det är bara positivt med flera mässor samlade och när det gäller exempelvis verktygsmaskiner och automation är det mycket som går hand i hand. Allt som kan locka fler besökare är så klart en fördel för oss.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385