Wennerstens Mekaniska. Foto: Lichron.

Nov 19, 2018

"Maskinen bara äter stång"


Lichron har levererat en hungrig svarv till Åmål.

Lichron i Skövde har nyligen levererat en CNC-svarv från den koreanska tillverkaren Hyundai-Wia till Wennerstens Mekaniska i Åmål. 

Wennerstens Mekaniska AB är en mekanisk verkstad med kvalificerad legotillverkning av avancerade detaljer i både stora och små serier. Företaget har växt sakta men säkert sedan 1989 och har idag sju anställda och sedan 1995 är företaget leverantör till Volvo bland andra.

Den nya maskinen är en svarv med dubbla revolvrar modell LM1800TTSY, med drivna verktyg i de två  BMT-55 revolvrarna. Sub-spindel med full C-axel samt Y-axel i övre revolver. Styrsystemet kommer från Fanuc. Modell LM1800TTSY har en stånggenomgång på 65mm.

En nöjd Torbjörn Wennersten säger att "maskinen bara äter stång". 

Hyundai-Wias maskiner har stor framgång i Sverige och Europa mycket beroende på kombinationen kvalitet, prestanda och prisläge. 
 • Nov 15, 2019

  PLAY: Nya Bond-bilen avtäckt

  Play I april 2020 är det världspremiär för den 25e officiella James Bond-filmen "No Time To Die", med Daniel Craig i huvudrollen.
  354
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Nya Bond-bilen avtäckt

  I april 2020 är det världspremiär för den 25e officiella James Bond-filmen "No Time To Die", med Daniel Craig i huvudrollen.
  354