Foto: Bulten

Jan 21, 2019

Mångmiljonkontrakt till Bulten


Avser leveranser till ett nytt fordonsprogram hos en betydande europeisk fordonstillverkare.

Bulten har tecknat ett fullservicekontrakt (FSP) för leverans av fästelement till ett nytt fordonsprogram hos en betydande europeisk fordonstillverkare. Kontraktet värderas till cirka 13 miljoner euro per år i full takt. Start av leveranser förväntas ske i november 2019 och löper över en period om tre år, och har därefter potential att sträcka sig över ytterligare ett antal år.

-Detta kontrakt bekräftar att Bultens FSP-erbjudande fortsätter att vara en attraktiv och effektiv lösning för fordonstillverkare och vi ser god potential i konceptet framåt, säger Tommy Andersson, VD och koncernchef för Bulten.

Den tekniska kompetensen inom Bulten i kombination med många års erfarenhet av att framgångsrikt förse fordonsindustrin med komplexa och kritiska fästelement har varit starkt bidragande till att Bulten vunnit detta kontrakt. Kontraktet värderas till cirka 13 miljoner euro per år i full takt 2021. Start av leveranser förväntas ske i november 2019 och trappas successivt upp. Kontraktet löper över en period om tre år, och har därefter potential att sträcka sig över ytterligare ett antal år kopplat till fordonets livslängd, med en successiv avtrappning när modellen närmar sig sitt slut.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  288
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  15