Klas Forsström, vd Munters. Foto: Munters.

Oct 28, 2019

Mångmiljonaffär till Munters


Vd ökar ägandet i bolaget.

Munters Group AB (MTRS) har fått en order i USA, avseende data center kylning, till ett värde av cirka 25 MUSD, drygt 230 miljoner svenska kronor.

Munters kommer att leverera Oasis™ Indirect Evaporative Cooling enheter och ordern förväntas levereras under perioden april till juli 2020.

– Vi är glada över att ha fått en stor order för leverans av ett kylsystem från en Data Center-kund i USA. Vi arbetade nära kundens projektgrupp för att utveckla en innovativ indirekt kyllösning, både vad gäller energieffektivitet och vattenförbrukning, och vi ser fram emot att leverera detta projekt, säger Michael Gantert, President Data Centers.

Munters lämnade i förra veckan rapport för tredje kvartalet samt informerade om en reservering för ytterligare uppskattade engångskostnader på 116 MSEK under tredje kvartalet 2019 relaterade till stängningen av Data Center-fabriken i Dison, Belgien. De uppskattade kostnaderna ska ha uppstått på grund av att vissa specifika komponenter i en tidigare såld systemlösning behöver bytas ut hos en kunds anläggningar.

Omsättningen i tredje kvartalet, i kvarvarande verksamhet, uppgickt till 1813 MSEK (1559) med ett rörelseresultat, EBIT, om 174 MSEK (136). Orderingången upp gick i tredje kvartalet till 1680 MSEK (1590).

Enligt uppgifter i Di, som hänvisar till Finansinspektionens insynsregister, ökade Munters vd Klas Forsström sitt ägande i bolaget med 14.200 aktier a 45:75 kronor styck, motsvarande 0,65 miljoner kronor, den 25 oktober, det vill säga dagen efter rapporten publicerades.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT