Nordiska Wemags Håkan Conradsson skakar hand med Metops ägare Anders Wanner. Foto: Nordiska Wemag.

May 6, 2019

Malmöverkstaden tillverkar utrustning i världsklass


Nu uppgraderar man maskinparken.

Metop tillverkar utrustning av världsklass för kontroll av metalburkar och lock, huvudsakligen för livsmedelsindustrin. Alla system tillverkas, utvecklas, byggs och sluttestas i Malmö. Metop har etablerade produkter världen över och exporterar mer än 90 procent till 82 länder. Bland Metops kunder finns Coca Cola, Carlsberg, Orkla och många fler. Metop grundades hos dryckesburkstillverkarens PLM men har stått på egna ben i över 30 år.

Nu byter Metop AB in sin gamla Hurco VM1 från 2004 mot en ny Hurco VM10i från Nordiska Wemag.

-Vår Hurco har fungerat klanderfritt i 15 år så det var ett lätt val att uppgradera till en ny Hurco, säger Anders Wanner, ägare till Metop.

-Den nya Hurcon är snabbare, lite större, har fler verktyg och många nya funktioner på styrsystemet, så vi är jättenöjda, fortsätter Jonas som är produktionsansvarig.

Som kuriosa installerade Nordiska Wemags Håkan Conradsson den tidigare Hurcon, 2004, då för Lundwalls ABs räkning. Den VM1:an lever för övrigt nu vidare hos Bellmek i Borås.
    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    101
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT