Sep 17, 2018

Lyckat matchmakingevent under High Tech Steel Conference


Över 60 matchmakade möten mellan stora företag och innovativa Startups.

Under HTSC 2018 genomförde Ignite Sweden över 60 matchmakade möten mellan stora företag och innovativa Startups. 

Startup-bolagen som reste till Västerås från hela Sverige presenterade innovation inom grafen, additive manufacturing, robotik, digitalisering och automation.

ABB var ett av de stora företagen som hade 10 möten under förmiddagen:

-Att delta i Ignite är ett oerhört effektivt sätt för oss att tidigt upptäcka ny innovation. Vi har varit med sedan starten och har nu ett flertal strategiska utvecklingsprojekt tillsammans med Startups, säger Peter Löfgren, Synerleap powered by ABB.

Alfa Laval är ett annat storföretag som söker samarbete med Startups genom Ignite. Anders Nyander, projektledare för nya koncept, delade med sig av sina erfarenheter på scenen.

-Vi söker samarbeten med Startups av flera anledningar. De har lösningar vi själva inte kommit fram till, som kompletterar våra produkter och stärker vår produktionseffektivitet. Det som är viktigt att komma ihåg är att en startup hellre vill ha en första riktig kund än en investering. Därför är vår strategi just att bli kund till Startup-bolagen. Och vi är en snäll kund, eftersom vi är den stora i samarbetet.

Storbolagen som deltog i matchmakingen var: ABB, Alfa Laval, Flir, Kanthal, SAAB, Siemens, Stockholm Exergi och Stena Metall. Läs mer om Ignite Sweden på https://www.ignitesweden.org/
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    84

SENASTE NYTT