Foto: Swedrive.

Oct 10, 2018

Inviger 2700 kvadratmeter stor produktionshall i Lagan


Investeringar i mångmiljonklassen ska möta den ökande efterfrågan av elmekanik som alternativ till hydraulik och pneumatik.

Den 4 oktober invigde Swedrive tillsammans med ca 100 gäster och sina 60 anställda den nya 2700 kvadratmeter stora produktionshallen. Uppslutningen var stor. Både kunder, leverantörer, politiker, representanter från systerbolag och koncernledning samt inte minst fyra av grundarna av Swedrive var på plats för att fira den nya produktionshallen.

Med utbyggnaden förfogar Swedrive nu totalt över 6000 kvadratmeter i anläggningen i småländska Lagan, 100 km söder om Jönköping. Ett antal nya maskiner har också införskaffats. Total sedan 2016 har Swedrive gjort nyinvesteringar på ca 54 MSEK.

Utbyggnaden och maskininvesteringarna är det första steget i Swedrives satsning att förstärka sin ställning som en av norra Europas ledande tillverkare av elmekaniska lösningar och samtidigt öka kapaciteten för att möta den ökande efterfrågan av elmekanik som alternativ till hydraulik och pneumatik.

Nästa steg i satsningen är att under 2019 modernisera monteringslinjerna och bygga ett större utvecklings- och testcenter samt ett helt nytt måleri med bläster för att inhouse klara målningsklasser upp till C5.

Swedrive levererar idag kundanpassade snäck-/kuggväxlar, domkrafter och elmekaniska cylindrar till ett värde av ca 115 miljoner kronor.

Invigningen bjöd som sig bör på mingel och tal och bandet klipptes av Per-Ove Andersson som är den som idag varit anställd längst på Swedrive med sina 37 år.

En väldigt uppskattad del av invigningen var rundvandringen i fabriken där gästerna fick möjlighet att se Swedrives produkter från ax till limpa och även lyssna på och ställa frågor till företagets kunniga operatörer och montörer.

Swedrive AB, grundat 1973, tillverkar elmekaniska cylindrar, domkrafter och snäckväxlar och kom tidigt att profilera sig genom kundanpassningar och speciallösningar. Swedrive omsätter ca 115 miljoner kronor och har ca 60 medarbetare.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT