Jan Nilsson (tv) på Svenska Mässan och Manfred Kutzinski på CeMAT i Hannover är glada över samarbetet.

Jun 12, 2018

Logistiksamarbete på ny nivå


Samarbetsavtalet mellan Logistik & Transport och tyska CeMAT har börjat bära frukt på allvar. Synergierna blev tydliga då CeMAT nyligen arrangerades i Hannover.

– Det bidrar till att vår mötesplats får en stark internationell prägel i höst, säger Jan Nilsson, affärsansvarig på Logistik & Transport.

 54 000 besökare från näringslivet, varav 80% beslutsfattare, besökte CeMAT och Hannover Messe i slutet av april.

Logistik 4.0 och den senaste digitala tekniken kring bl a Pick & Pack, Move & Lift, Store & Load stod i fokus på den tyska jättemässan.
– Det händer massor just nu när IoT, AI och robotisering gör sitt intåg, säger Jan Nilsson, som ansvarade för Logistik & Transports monter på CeMAT.
Sedan i höstas har Logistik & Transport ett samarbetsavtal med CeMAT. Det går ut på att skapa en gemensam kunskapsplattform, utveckla och bidra till innehållet och synligheten av varandras mötesplatser.

– Fördelarna blev väldigt tydliga i Hannover. Det har utan tvekan tagit vårt samarbete till en ny nivå, säger Jan.
– Dels bidrog vi med besökare från vårt eget nätverk, dels fick vi massor av nya och spännande kontakter och fick tillfälle att presentera vad vi har att erbjuda som ledande mötesplats i Norden.

Han hoppas och tror att det resulterar i ett starkt internationellt inslag på Logistik & Transport 5–7 november på Svenska Mässan. Där också CeMAT, på motsvarande sätt, kommer att medverka bland annat som utställare.

Krister Sandvoss, global direktör på CeMAT, är fylld av förhoppningar:
– Vi är glada över att samarbeta med Nordens ledande mässa och konferens inom logistik. Det är ett idealiskt tillfälle för oss att introducera CeMAT-varumärket i Skandinavien. Vi ser fram emot ett fortsatt produktivt samarbete.

 

Logistik & Transport

Nordens ledande mötesplats för logistik- och transportlösningar
5–7 november på Svenska Mässan
Utställare: ca 150
Konferensdeltagare: 600–700
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  243

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  49