Foto: Logistik och Transport.

Nov 5, 2018

Logistik- och transportbranschen på plats i Göteborg


Allt tyder på att årets mässa, 5-7 november, blir något alldeles extra och intresset bland utställarna var stort redan i början av året.


Den 5, 6 och 7 november kommer logistik- och transportbranschen att vara upptagen. Då är förmodligen huvuddelen av dem i Göteborg när Logistik & Transport, Nordens ledande mässa och konferens för alla som levererar eller tillhandahåller transport och logistik, genomförs.

Årets mässa är som sagt något extra. I år är nämligen truckarna med, vilket sker var tredje år. En större och bredare mässa än vanligt alltså, som ger tyngd åt Transport i mässnamnet. Huvudfokus är logistik, där begreppet samlar en stor bransch där ledande leverantörer visar de senaste logistik-, lager- och transportlösningarna för dagens lager- och logistikansvariga.

Två av de många utställarna vid årets mässa är Weland Lagersystem – numera Weland Solutions – och Edmolift. Båda levererar lösningar som bidrar till att eliminera friktionen i flödeskedjorna.

Mässarrangörerna har ambitionen att debattera, utveckla och sprida bästa tänkbara lösningar för såväl nordiska som globala varuflöden. Genom att samla framstående företrädare för näringsliv, stora och små företag, forskning och politik vill man flytta gränsen för nyttjandet av de bästa lösningarna i praktisk funktion och verklighet. De vill få beslutsfattare, med någon form av koppling till varuflöden och dess kringliggande tjänster och servicebehov, att samlas, utbyta erfarenheter och inspirera varandra till framgångsrik utveckling av logistikkedjor.

Weland Lagersystem blir Weland solutions
– I år är vi lite blygsamma på mässan i Göteborg, säger Björn Karlsson på Weland Lagersystem. Vi kommer att slå större på trumman på Elmia Subcontractor, då vi ställer ut med Weland och påannonserar vårt namnbyte till Weland Solutions. Vi växer på den internationella marknaden och då är Lagersystem inget gångbart uttryck. Det fungerar bara fullt ut i Sverige.

– Namnbytet är redan genomfört, men vi kommer att ställa ut under det gamla namnet då våra produkter har "fel" stripning. Det blir lite fel i det här fallet, men nånstans ska man bryta.

– Vi visar i första hand hissautomater med put-to-light-system, som gör att man snabbt kan plocka småordrar vid e-handel, reservdelslager och så vidare.
E-handel är för övrigt att starkt växande segment och en betydande mottagare av Welands produkter.

– Det är den typen av kunder som besöker mässan i Göteborg, konstaterar Björn Karlsson.

Weland Solutions har ett gediget program av hissautomater och jobbar idag i 27 länder med de systemen.

– Sverige är naturligtvis en betydande marknad för oss, men länder som Polen, England och Spanien är också stora mottagare. Samtidigt växer vi för närvarande mycket på utländska marknader.

Logistik & Transport är en av framför allt tre mässor, där Weland Solutions deltar.

– Vi har deltagit på Kista-mässan och ställer oftast ut tillsammans med Weland AB på Elmia Subcontractor.

Säkrare lyft
Edmolift har ett brett program av lyftsystem och deltar på mässan med flera produkter.

– Vi kommer att visa vårt grundsortiment av lyftbord och armlyftar, berättar Mikael Fernlund.

– Men framför allt fokuserar vi på våra armlyftar som utvecklats tillsammans med Volkswagen för hantering av vagnar till taxitåg, eller tugger trains.

Tugger trains är ett användbart system för att ersätta gaffeltruckar på lager och så vidare.

– Gaffeltruckar orsakar årligen omkring 700 olyckor, säger Fernlund. Tugger trains är säkrare och kan dessutom hantera mer last. Säkrare hantering och bättre flöde. Tugger trains finns både som förarstyrda och automatiserade, förarlösa system.

– Dessutom kommer vi att presentera Movexx, elektriska dragare för att hantera vagnar upp till sex ton. Det är alla typer av vagnar som används i många sammanhang, hantering av matvaror, vagnar på sjukhus och så vidare.

– Vi är generalagent för Movexx i de nordiska länderna.

Vi träffar både Björn Karlsson och Mikael Fernlund på Logistik & Transport i Göteborg 5-7 november, två aktörer som bidrar till att skapa friktionsfria flöden...
 • Apr 18, 2019

  Götene Ufo investerar i maskinparken

  Branschnytt -Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.
  194
 • Apr 18, 2019

  Salvagnini utökar verksamheten

  Branschnytt Salvagnini Scandinavia färdigställer nu det sista med tillbyggnaden på 360 kvadratmeter, som avser utökad demohall inför den stundande Värnamo Industriexpo den 15-16 maj.
  117
 • Apr 18, 2019

  Sandvik förvärvar amerikanskt bolag

  Nyheter Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.
  63
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT