Michael Palo ute i produktionen med förädlingschef Carina Persson. Foto: LKAB.

Mar 8, 2021

Återpublicerad för Internationella kvinnodagen - LKAB satsar på att nå fler kvinnliga ingenjörer


Makten i näringslivet ska vara jämnt fördelad mellan män och kvinnor.

För att lösa morgondagens utmaningar måste vi jobba med många olika typer av människor med olika kompetenser och erfarenheter. Samarbetet med Technical Female Engineer är ett viktigt steg i den riktningen och vi ser fram emot att träffa många teknikintresserade kvinnliga ingenjörer som vill vara en del av vår resa mot en koldioxidfri framtid, säger Michael Palo, direktör för affärsområde järnmalm.

Female Technical Engineer är ett program för kvinnliga ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med syfte att fler kvinnor ska arbeta i tekniktunga roller inom industrin. Programmet är en unik mötesplats mellan kvinnliga ingenjörsstudenter och svensk industri.

- Tillsammans med våra partnerföretag arbetar vi för att makten i näringslivet ska vara jämnt fördelad mellan män och kvinnor. Med LKAB:s starka strategi för både hållbarhet och jämställdhet är de en viktig samarbetspartner och det känns fantastiskt roligt att ha dem med som partner i programmet, säger Cecilia Västgård, projektledare för Female Technical Engineer. Vi ser fram emot att tillsammans arbeta för att fler kvinnliga ingenjörer ska söka sig till roller inom teknik.

Ansökan till Female Technical Engineer 2021 öppnar den 26 april 2021. Ansökan sker via Female Technical Engineers hemsida; www.femaletechnicalengineer.se
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT