Peter Nilsson. Foto: Lideco.

Mar 30, 2020

Tar rekordaffär mitt i coronakrisen


Ska leverera till Volvo Cars.

-Vi har fått en order på specialverktyg som ska levereras till Volvo Cars, berättar Peter Nilsson, vd för Lideco, för Svensk Verkstad. Det är vår enskilt största order hittills och leverans ska ske under vår och sommar.

Lideco i Dalstorp levererar produkter och kompetens till den plåtformande industrin. Verktygskomponenterna kommer från såväl den egna produktionen som från företagets världsledande leverantörer. Företaget erbjuder även kundanpassade speciallösningar.

Sedan den 26 mars har Volvo Cars stängt all produktion i bland annat Sverige, på grund av effekterna av coronaviruset. Men Peter förklarar att Lidecos leverans avser sådant som inte är knutet till de delar av Volvo Cars verksamhet som nu hålls stängda.

-Det är inte produkter som går till montering eller produktion, utan andra typer av produkter som används i andra delar. Vi levererar ganska lite mot den direkta produktionslinan, förklarar han.

-Det är väl därför vi inte drabbats så hårt ännu.

-Vi har hittills klarat oss bra då vi framförallt levererar till verktygsmakare som jobbar på projekt som ska levereras längre fram i tiden. Men jag tror att det kommer att bli tufft framöver.

-Flera av våra kunder har nu korttidspermitterat personal och många stänger sin produktion i 3-6 veckor. Det kommer såklart att påverka oss. Vi håller oss regelbundet uppdaterade med både kunder och leverantörer för att ha så bra koll på marknaden som möjligt.

-Man inser ju att corona kommer att hänga med oss under en lång tid, på ett eller annat sätt, innan allt är under kontroll.

-Så vi är ödmjuka. Vi kommer att bli drabbade, väldigt fort antagligen. Vi förbereder oss för det värsta men jobbar på med allt som vi har. Fortfarande har vi fullt upp och ett tag framöver.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Reportage

    Nya eldrivna Merca-vanen till Sverige

    Mercedes-Benz satsar enorma belopp på elektrifiering av sitt utbud. Nu svensk säljstart för nästa modell på tur - en elektrisk storkombi.
    181