Saab Görgen Johansson

Görgen Johansson. Foto: Saab.

Dec 3, 2019

Lettisk order till Saab


Beställningen är den tredje som läggs inom ramavtalet som undertecknades 2017.

Saab har fått en order från den lettiska försvarsmakten för leveranser av det axelskjutna engångsvapnet AT4. Leveranserna är planerade att genomföras under 2021.

Beställningen är den tredje som läggs inom ramavtalet som undertecknades 2017 mellan Saab och den lettiska försvarsmakten. Ramavtalet gör det möjligt för den lettiska försvarsmakten att lägga beställningar på AT4-system.

– Den här beställningen visar att kunden har förtroende för vårt AT4-system och för Saab. Vi är stolta över att kunna förse våra kunder med AT4-system som uppfyller deras specifika krav och behov, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs engångsvapen AT4 är beprövat i strid och förser användaren med de förmågor som krävs för att lyckas med uppdraget, detta inkluderar mörkerförmåga och förmåga att avfyra systemet från slutna rum. Sedan introduktionen av systemet i mitten av 1980-talet har AT4 exporterats till mer än 15 länder världen över.
 • Dec 12, 2019

  Hållande verktyg blir smartare

  Reportage – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  61
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Sandvik Coromant tar täten online

  Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
  184

SENASTE NYTT

 • Hydraulhållare Reportage

  Hållande verktyg blir smartare

  – Med de uppkopplade hållarna kommer vi att veta hur skärprocessen ser ut och kan kompensera hastigheter och allting för att få det optimalt, säger Roger Cronholm på Schunk.
  61