May 2, 2019

Lesjöfors representerade svensk industri på Hannovermässan


Lesjöfors var ett av de utställande företagen som representerade årets partnerland Sverige.

Hannovermässan är världens största och viktigaste industrimässa med 6 000 utställare och 200 000 besökare årligen. Lesjöfors var ett av de utställande företagen som representerade årets partnerland Sverige.

"My name is Sweden“ var den slogan som användes för att marknadsföra årets partnerland Sverige som i år stoltserade med fler utställande företag än någonsin och många välbesökta event på mässan som gick av stapeln 1-5 april 2019. Och eftersom Lesjöfors är en svensk industrikoncern kändes årets mässa mer angelägen än någonsin.

Heavy springs publikdragare till montern
Precis som tidigare år fanns Lesjöfors på plats i hall 4 och i montern visade säljteamet upp högteknologiska fjädrar och gasfjädrar tillsammans med stansade och pressade detaljer. Mest uppmärksamhet rönte våra massiva tryckfjädrar (heavy springs) med tråddiameter på upp till imponerande 65 mm, drivfjädrar och fjädrande harvpinnar för jordbruksmaskiner.

En av representanterna i montern, Marcela Valúšková från Lesjöfors Springs Slovakia, uttryckte stor belåtenhet med aktiviteten i montern:
- Vi hade fullt upp från morgon till kväll med att svara på alla frågor från besökare, även från slovakiska företag. Eftersom säljteamet i montern satts ihop från olika Lesjöforsbolag kompletterade vi varandra perfekt och kunde erbjuda bred och djup kunskap inom hela fjäderspektrat. 

Jordbruksfjädrar i fokus på nästa mässa
Redan i november i år återvänder ett säljteam från Lesjöfors till Hannover för jordbruksmässan Agritechnica. Här deltar Lesjöfors för första gången och kommer att visa högteknologiska fjädrar för jordbruksapplikationer i ett nära samarbete med det tyska dotterbolaget S&P Federnwerk. Specialanpassade fjäderprodukter såsom harvpinnar, tryckfjädrar, dragfjädrar och gasfjädrar står då i strålkastarljuset. 
 • Oct 23, 2019

  Stabilt resultat för ABB

  Nyheter Framförallt stabilt inom elektrifiering medan det blåser motvind inom robotik och automation.
  69
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  363
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  449

 • Teknik

  Avstickning med hög produktivitet

  Nytt revolutionerande system för spår- och avstickning med högre produktivitet och förbättrad rakhet, ytjämnhet och livslängd.
  3