May 2, 2019

Lesjöfors representerade svensk industri på Hannovermässan


Lesjöfors var ett av de utställande företagen som representerade årets partnerland Sverige.

Hannovermässan är världens största och viktigaste industrimässa med 6 000 utställare och 200 000 besökare årligen. Lesjöfors var ett av de utställande företagen som representerade årets partnerland Sverige.

"My name is Sweden“ var den slogan som användes för att marknadsföra årets partnerland Sverige som i år stoltserade med fler utställande företag än någonsin och många välbesökta event på mässan som gick av stapeln 1-5 april 2019. Och eftersom Lesjöfors är en svensk industrikoncern kändes årets mässa mer angelägen än någonsin.

Heavy springs publikdragare till montern
Precis som tidigare år fanns Lesjöfors på plats i hall 4 och i montern visade säljteamet upp högteknologiska fjädrar och gasfjädrar tillsammans med stansade och pressade detaljer. Mest uppmärksamhet rönte våra massiva tryckfjädrar (heavy springs) med tråddiameter på upp till imponerande 65 mm, drivfjädrar och fjädrande harvpinnar för jordbruksmaskiner.

En av representanterna i montern, Marcela Valúšková från Lesjöfors Springs Slovakia, uttryckte stor belåtenhet med aktiviteten i montern:
- Vi hade fullt upp från morgon till kväll med att svara på alla frågor från besökare, även från slovakiska företag. Eftersom säljteamet i montern satts ihop från olika Lesjöforsbolag kompletterade vi varandra perfekt och kunde erbjuda bred och djup kunskap inom hela fjäderspektrat. 

Jordbruksfjädrar i fokus på nästa mässa
Redan i november i år återvänder ett säljteam från Lesjöfors till Hannover för jordbruksmässan Agritechnica. Här deltar Lesjöfors för första gången och kommer att visa högteknologiska fjädrar för jordbruksapplikationer i ett nära samarbete med det tyska dotterbolaget S&P Federnwerk. Specialanpassade fjäderprodukter såsom harvpinnar, tryckfjädrar, dragfjädrar och gasfjädrar står då i strålkastarljuset. 
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385