Monitec U5-1530 Siemens

Monitec U5-1530. Foto: Spinner.

Mar 29, 2019

Legotillverkaren i Partille investerar i maskinparken


Nu är det högtryck för denna typ av maskiner, säger Victor Backman på Storebro Machine Tools.

Monitec AB i Partille är en legotillverkare av allt från enstyckestillverkning upp till medelstora serier i olika material från plast till rostfritt. Monitec utför även smidesarbete som stommar, plattformar och svetsade maskonstativ i stål och rostfritt. Efterhantering som lackering, galvning och blästring ombesörjes av nära samarbetspartners.

Nu växlar Monitec upp maskinparken med en 5-axlig universell flerop SPINNER U5-1530 med Siemens Sinumerik 840 D SL styrning. 

Elmia Verktygsmaskiner var startskottet

-Anders på Monitec kom i kontakt med oss på Elmia Verktygsmaskiner i fjol, där vi introducerade Spinner-Maskinerna, berättar Victor Backman, projektledare på Storebro Machine Tools. Därefter föll nu valet på en välutrustad Spinner U5-1530 med både 5-axligt rundbord Ø630 och ett stillastående T-Spårsbord för fastspänning av större arbetsstycken.

-Den är perfekt för Monitecs mångsidiga maskinbearbetning där man snabbt och enkelt tar fram allt från komplexa fixturdetaljer till större maskindelar mot svenska kunder.

Storebro Machine Tools AB i Varberg är återförsäljare av Spinner och det här är tredje Spinner-maskinen man säljer i vinter.

-Det är högtryck på marknaden för denna typ av universella Spinner svarvar och fräsar, säger Victor Backman.

Open house i maj

Den 9-10 Maj håller Spinner Werkzeugmaschinen GmbH open-house mässa i sin maskinfabrik i Sauerlach, nära München i Tyskland.

Där bjuds på rundturer i produktionen. Montage och produktpresentationer hålls av Spinner. Siemens, Fanuc och Heidenhain medverkar med nyheter. CAD/CAM-leverantörer och mätutrustningstillverkare är på plats, allt för att kunderna skall utvecklas så mycket som möjligt under sitt besök hos Spinner.  

Inbjudna är både befintliga och nya kunder.

Kontakta SMT eller Storebro vid intresse att besöka Spinners toppmoderna maskinfabrik i Bayern.

SMT    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    56
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT