Foto: SMK Skövde.

Jan 3, 2019

Legotillverkare uppköpt av Absolent


Företaget har haft ett nära samarbete kring produktion och produktutveckling av Absolents produkter.


Absolent Group har via dotterbolaget Absolent AB ingått avtal om förvärv av verksamheten i SMK Sverige AB, Skövde.

Absolent Group är ett världsomspännande miljöteknikbolag som tillverkar luftfiltreringsprodukter för rening av processluft i industrin och SMK är ett privatägt bolag med primärt fokus på legotillverkning av mekaniska komponenter och produkter, där Absolent är den dominerande kunden.

-Detta förvärv är strategiskt viktigt för Absolent AB på flera områden. Det kommer att öka vår möjlighet att standardisera arbetsflöden, konsolidera inköp och effektivisera produktion samtidigt som det ökar vår kapacitet och flexibilitet av filterenhetsproduktion.

-Vi har under lång tid haft ett nära och bra samarbete med SMK kring produktion och produktutveckling. SMKs och Absolents ledning har sett att det finns betydande värden som kan skapas långsiktigt av ett sammangående och vi är väldigt glada över att vi har lyckats komma till en överenskommelse som bägge parter är nöjda med.

-SMK har ett kompetent, drivet och professionellt team och vi ser mycket fram mot att få dem som kollegor, säger Axel Berntsson, VD och koncernchef Absolent Group.

SMK hade 2017 en omsättning om 43 MSEK och en EBITDA marginal om 8%. Köpeskillingen uppgår till 13 miljoner kronor. Bolagets verksamhet och tillgångar kommer omgående att övertas och konsolideras in i Absolent Group.

SMKLoading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  243

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  49