Sakib Masic, Linköpings Rostfria, fick genast ett stort förtroende för SMV Verktyg och Tony Kuzele när de fick kontakt för några år sedan. ”Servicegraden är hög hos SMV” säger Sakib Masic. Foto: SMV Verktyg.

Sep 19, 2017

Legoföretaget bytte verktygsfabrikat och ökade effektiviteten


- Kvalitet, service och pris, uppger vd Sakib Masic som skäl till det successiva bytet av verktygsfabrikat.

Tillsammans med SMV Verktyg i Smålandsstenar har Linköpings Rostfria ökat sin effektivitet. Samarbetet mellan företagen började i liten skala men sedan årsskiftet har Linköpingsföretaget i stort sett helt övergått till att bara använda TaeguTecs produkter som SMV säljer.

– Vi har blivit mer effektiva i vår produktion tack vare den rationalisering av verktyg som gjorts samt genom den support vi får från SMV, säger Sakib Masic, VD vid Linköpings Rostfria.

– Framtiden ser ljus ut för vårt samarbete. Vi ser SMV Verktyg som en långsiktig partner.

Linköpings Rostfria är ett legoföretag med skärande bearbetning som inriktning. Företaget har 16 anställda och tillverkar bland annat detaljer till truckar, tåg, luftdrivna skruvdragare samt produkter till byggsektorn.

Tidigare har företaget använt skärande verktyg av annat fabrikat, men sedan man fick kontakt med SMV Verktyg och säljaren Tony Kuzele, har man istället valt att mer och mer övergå till TaeguTecs produkter till sina automatsvarvar. Sakib Masic säger att det var tre avgörande faktorer till bytet.
– Kvalitet, service och pris!

Numera har Linköpings Rostfria nästan helt övergått till att bara använda TaeguTecs produkter till sina automatsvarvar. Ett byte som gjort företaget mer effektivt i sin produktion. Foto: SMV Verktyg.

Tony Kuzele, SMV Verktyg, menar att det var viktigt att skynda långsamt med bytet till TaeguTec.

– TaeguTecs produkter har lång hållbarhet och dessutom en lägre prisbild men vi ville inte göra ett hastigt byte. För oss var det viktigt att bevisa att våra verktyg verkligen håller, säger han.

Det var när han började vid SMV Verktyg för fyra år sedan som kontakten mellan företagen föddes.

– Vi skapade en god relation från början och det finns idag ett bra förtroende mellan oss.
– Men i slutänden var det förstås kvaliteten på verktygen som matchade deras behov, säger Tony Kuzele.

Bra leverantörer är A och O. Det är viktigt att en leverantör kan sätta sig in i kundens verksamhet och på så sätt förstå vad de vill åstadkomma med sin produktion.

– Det har SMV Verktyg visat med sitt engagemang för oss, säger Ti.
– Servicegraden är hög hos SMV och deras säljare besitter en stor kompetens på det här området.

Förutom verktyg för skärande bearbetning från TaeguTec köper även Linköpings Rostfria skärvätskor från Master Chemical och Binol, från SMV Verktyg.

Text: Malin Ivarsson. Bearbetning: Svensk Verkstad/Charlotta Hörnqvist.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT