Foto: Concentric. (Bilden är inte kopplad till affären).

Jun 27, 2017

Ledande tillverkare av tunga lastbilar väljer Concentric


Ordervärdet uppgår till 65 miljoner kronor.

En ledande global tillverkare av tunga lastbilar har nyligen valt ut Concentric AB för att tillverka motorpumpar för styrsystemet på deras nästa generations kommersiella fordon. Produktionen påbörjades under andra kvartalet 2017 och förväntas nå mogna volymer 2018 och generera årliga intäkter på cirka 13 MSEK i Europa. Det totala försäljningsvärdet under kontraktets livslängd uppskattas till 6,5 MEUR (65 MSEK) och kommer att utföras exklusivt av Concentrics anläggning i Hof, Tyskland.

Concentrics motorpumpaggregat har introducerats på nödstyrningskretsen på samtliga av denna tillverkares tunga lastbilar med dubbel framaxelstyrning. Produkten har utvecklats speciellt för att skydda enheterna mot både damm- och högtrycksvatteninsprutning, vilket gör att de kan monteras på fordonets undervagn utan att behöva ha ett separat vattentätt hölje. Enheten kan kopplas med en mängd olika av Concentrics kopplingspumpar, inklusive CALMA-seriens pumpar med låga ljudegenskaper. Concentrics elektrohydraulikenhet ersätter kraftuttagspumpen, vilket förser ström efter behov som i sig minskar både energiförlust och den totala bränsleförbrukningen.

Skräddarsydda kundlösningar som denna, illustrerar vår framtida tillväxtstrategi för att tillhandahålla unika hydrauliska system som erbjuder bränslebesparingar, kostnadsoptimering och viktminskning. "Concentric har fortsatt att fördjupa relationer med viktiga strategiska kunder inom denna sektor och vi förväntar oss att dessa relationer kommer att utvecklas vidare kring nästa generations kommersiella fordonsplattformar", säger Oliver Percival, försäljningschef.

Concentric AB är en innovatör inom flödeskontroll och flödeskraft, och är en leverantör till ledande tillverkare av lastbilar, lantbruksmaskiner, industriprodukter och entreprenadmaskiner. Koncernen har tillverkning i Storbritannien, USA, Tyskland, Sverige, Indien, Kina och Argentina. Bolaget knoppades av från Haldex i juni 2011, genom att Haldex tidigare division för hydrauliska produkter omorganiserades till ett självständigt företag.
Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    56

SENASTE NYTT