LEAX-koncernen, med cirka 1100 anställda, har tillverkning i Köping, Falun och Falköping i Sverige, Riga och Rezekne i Lettland, Curitiba i Brasilien, Detmold i Tyskland, Mezökövesd i Ungern och Wuxi i Kina. Bild: Leax.

Jan 21, 2021

LEAX nye vd utsedd


Tillträder den 26 januari.

Tony Nicol, tidigare Vice President Europe för Meritor, tillträder rollen som vd och koncernchef för LEAX Group AB den 26 januari 2021.

Tony Nicol. 

LEAX tillverkar mekaniska komponenter till bland annat tunga fordon, personbilar och gruvindustrin samt även skräddarsydda växellådor för industrin.

LEAX Group AB (publ) är moderbolag LEAX-koncernen med cirka 1100 anställda. LEAX har tillverkning i Köping, Falun och Falköping i Sverige, Riga och Rezekne i Lettland, Curitiba i Brasilien, Detmold i Tyskland, Mezökövesd i Ungern och Wuxi i Kina. 

-Tonys erfarenhet och kunskap inom produktion, produktutveckling och resultatstyrning passar perfekt ihop med vår starka ledning. Tony kommer att leda vår ambitiösa långsiktiga strategi med fokus på att, leverera produkter och service som är bäst i klassen till våra globala kunder, säger Roger Berggren, interims-vd och styrelseledamot i LEAX Group. 

Roger Berggren återgår i och med detta till rollen som bolagets styrelseordförande och Lars Davidsson återgår till rollen som vice ordförande.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT