Latour Johan Hjertonsson

Johan Hjertonsson, vd Latour. Foto: Latour.

Dec 21, 2020

Latour förvärvar ELSYS


En internationellt ledande tillverkare av sensorer för smarta fastigheter och städer.

Investment AB Latour (publ) har, via sitt dotterbolag Bemsiq AB, tecknat ett avtal om att förvärva 70 procent av aktierna av Elektroniksystem i Umeå AB. Grundarna kvarstår som delägare med 30 procent av aktierna.  

Elsys är en internationellt ledande tillverkare och säljare av LoRaWAN®-sensorer till applikationer för smarta fastigheter och städer. Bolaget grundades 2005 och har 7 anställda med huvudkontor och tillverkning i Umeå, Sverige. Nettoförsäljningen 2019 var 29 miljoner SEK och förväntas uppgå till 45 miljoner SEK under 2020.

-Vi har haft ögonen på Elsys under en längre tid och imponerats över den position bolaget har byggt upp på den internationella marknaden för LoRaWAN-sensorer. Med en bred portfölj av högkvalitativa sensorer utgör de ett mycket bra komplement till vår befintliga portfölj och förvärvet är ett naturligt steg i vår strategi att etablera oss som en globalt ledande tillverkare av sensorer, rumsstyrenheter och konnektivitetslösningar för smarta fastigheter. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med grundarna, säger Mikael J Albrektsson, VD Bemsiq.

-Bemsiq erbjuder en unik plattform för Elsys att bli en del av en av de ledande sensortillverkarna för smarta fastigheter i Europa. Vi är mycket glada över att tillsammans med Bemsiq fortsätta den internationella tillväxtresan vi har framför oss, säger Peter Björk, VD Elsys.

Förvärvet kommer slutföras under januari 2021.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT