Latour Johan Hjertonsson

Latours vd Johan Hjertonsson. Foto: Latour.

Jan 29, 2020

Latour förvärvar


Köper en ledande tillverkare av elektriska drivaggregat.

Investment AB Latour (publ) har genom dotterbolaget MS Group AB, tidigare REAC Group, förvärvat det spanska bolaget Batec Mobility, S.L., en ledande tillverkare av elektriska drivaggregat för manuella rullstolar på den globala Mobility Rehab-marknaden.

Batec Mobility har en årsomsättning på 4,8 MEUR och har 41 anställda. Bolagets produkter möjliggör större rörelsefrihet för användaren. Med hjälp av den elektriska påhängsmotorn kan användaren snabbare ta sig fram på längre sträckor med kraftigare lutningar och ojämna vägunderlag.

”Jag är glad att välkomna Batec Mobility till MS Group”, säger Mauritz Sahlin, VD för MS Group. ”Förvärvet utökar MS Groups produktsortiment och skapar en bra bas för ytterligare tillväxt i ett intressant och dynamiskt marknadssegment.”

”Vi är stolta över vad vi har åstadkommit med Batec Mobility och även över att ha funnit en professionell, långsiktig industriell ägare som vill utveckla bolaget vidare”, säger Pau Bach, grundare och tidigare huvudägare av Batec Mobility.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  35