ABB NeoGear

Lågspänningsställverket NeoGear. Foto: ABB.

Oct 31, 2019

Lågspänningsställverket NeoGear™ - ett tekniskt genombrott från ABB


Revolutionerande nytänk inom ställverkssystem, något som kommer att bli avgörande när vi blir alltmer elektrifierade.

Vid ett internationellt pressevent i Paris i mitten av oktober presenterade ABB nya revolutionerande NeoGear - ett lågspänningsställverk som är säkrare, smartare och mer hållbart samtidigt som det ger maximal effektivitet och minskade kostnader åt framtidens digitaliserade industrier. Svensk Verkstad var på plats i Paris.

-Idag inleds en revolution inom eldistributionsområdet, sa Alessandro Palin, global chef för ABB:s affärsenhet Distribution Solutions. Ställverkssystem är avgörande när det handlar om att garantera säkerheten i den elektrifierade ekonomin, men inom området har det nästan inte skett någon innovation på mer än 30 år. NeoGear är ett bevis på att ABB strävar efter och ständigt satsar på att förse marknaden med framtidsfokuserade och hållbara alternativ som hjälper till att forma morgondagens infrastruktur.

ABB har tänkt nytt kring ställverkstekniken – en betydande teknik för säker eldistribution och motorstyrning 

NeoGear är en revolution inom lågspänningsställverk och har med framgång testats vid anläggningar i Schweiz och Kina och använder sig av ABB:s laminerade skensystemsteknik. Den här tekniken ersätter traditionella system med horisontella och vertikala samlingsskenor.

Den innovativa skensystemstekniken tillsammans med ABB Ability™-plattformens anslutning och digitala smarthet gör det till en lösning utan motstycke. NeoGear är ett av de säkraste alternativen för operatörer eftersom de inte exponeras för strömförande delar. Det fysiska ställverksmåttet minskas med upp till 25 procent och kylningen blir effektivare, vilket minskar värmeförlusten med upp till 20 procent. Den totala driftkostnaden blir dessutom upp till 30 procent lägre tack vare en effektivare tillståndskontroll.

Denna maskinvaruutveckling kompletteras med avancerade digitala funktioner. Digitaliseringen förändrar hur industrierna använder elektricitet i sina maskiner, fabriker och verksamheter. Den driver dem att förlänga livscykeln för sina tillgångar, modernisera utrustning för att förbättra säkerheten och effektiviteten och att gå över till mer hållbara och ansvarsfulla affärsmodeller.

Mot denna bakgrund tillhandahåller det ABB AbilityTM -kompatibla ställverket NeoGear en fullständig och skalbar lösning för nya projekt, systemuppgraderingar eller migrering från äldre system, för att förnya och förbereda för framtidens eldistribution och motorstyrning.

NeoGears digitala funktioner inkluderar realtidsövervakning och förebyggande underhåll, fjärrassistans, fel- och lösningsdiagnostik och dataanalys för Industri 4.0 med ABB Ability™-statusövervakning på plats vilket hjälper kunderna att uppnå en effektiv drift och oöverträffad flexibilitet.

-Vi ser en ökad efterfrågan på marknaden efter mer innovativa ställverkslösningar som hjälper kunderna att klara alltmer utmanande förhållanden, säger Marco Tellarini, global produktgruppschef för ABB:s affärsenhet Distribution Solutions. NeoGear ger oöverträffad säkerhet, högre effektivitet, bättre funktionalitet och större flexibilitet, vilket innebär både stabilitet och värde. Vi är stolta över att kunna utöka vår globalt etablerade ställverksportfölj med den här revolutionerande lösningen.

NeoGear hjälper kunderna att uppfylla ökade krav på säkra arbetsmiljöer och att minska driftavbrott och kostnader inom sektorer som olja och gas, kemi, livsmedel, mineraler och gruvdrift samt vattenrening.

NeoGear är tillgänglig på utvalda marknader i slutet av 2019 och i Sverige inom de närmaste åren. Ställverket kommer att omvandla prestanda, säkerhet och hållbarhet för elektrifieringen av industrin och infrastrukturen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT